2018-10-13 10:13

2018-10-13 13:30

Gräsbrand på Värmlandsnäs

SÄFFLE

Räddningstjänsten i Säffle fick på lördagsförmiddagen rycka ut på en gräsbrand vid Gaperhults hamn på Värmlandsnäs.

Larmet om branden kom strax före klockan 09 på lördagsmorgonen och enligt SOS Alarm handlade det om ett cirka 70 kvadratmeter stort område som brann.

– Fastighetsägaren hade eldat en rätt stor hög med ris och träd för ett par veckor sedan, och det har förmodligen gått ner i marken då och har legat och pyrt sedan dess, säger Mattas Andersson, räddningstjänsten i Säffle.

Inga byggnader ska ha skadats i samband med branden.

Larmet om branden kom strax före klockan 09 på lördagsmorgonen och enligt SOS Alarm handlade det om ett cirka 70 kvadratmeter stort område som brann.

– Fastighetsägaren hade eldat en rätt stor hög med ris och träd för ett par veckor sedan, och det har förmodligen gått ner i marken då och har legat och pyrt sedan dess, säger Mattas Andersson, räddningstjänsten i Säffle.

Inga byggnader ska ha skadats i samband med branden.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.