2018-09-12 09:20

2018-09-14 10:53

De är Årets Företagare i Värmland

LÅNGSERUD: "Goda förebilder i branschen"

Kent, Olle och Göte Jakobsson i Guterud har utsetts till Årets Företagare i Värmland. Bröderna kommer nu att representera länet vid riksfinalen i Stockholm 19 oktober.

Bröderna Jakobsson driver tillsammans två gårdar med mjölkproduktion. Motiveringen för priset, som delas ut av organisationen Företagarna, löd:

”För att de inom en tuff traditionell bransch med välkänd produkt står stadigt med fötterna på jorden, modigt genomför stora investeringar och inför moderna och innovativa metoder. Allt detta höjer både effektivitet och produktivitet i verksamheten samt förbereder på ett gott sätt för framtidens generationsväxling.

Deras företagande kännetecknas av goda idéer, stabil ekonomi, gott ledarskap och personalens delaktighet. Genom sitt starka lokala engagemang och samarbete med andra i bygden är de goda förebilder i branschen, vilket borgar för landsbygdsföretagandets fortlevnad.”

Bröderna Jakobsson driver tillsammans två gårdar med mjölkproduktion. Motiveringen för priset, som delas ut av organisationen Företagarna, löd:

”För att de inom en tuff traditionell bransch med välkänd produkt står stadigt med fötterna på jorden, modigt genomför stora investeringar och inför moderna och innovativa metoder. Allt detta höjer både effektivitet och produktivitet i verksamheten samt förbereder på ett gott sätt för framtidens generationsväxling.

Deras företagande kännetecknas av goda idéer, stabil ekonomi, gott ledarskap och personalens delaktighet. Genom sitt starka lokala engagemang och samarbete med andra i bygden är de goda förebilder i branschen, vilket borgar för landsbygdsföretagandets fortlevnad.”

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.