2018-03-13 14:04

2018-03-13 14:04

Lennart Pehrson tillbaka i Säffle

SÄFFLE: När svenskarna var invandrare

Säfflebördige författaren Lennart Pehrson, numera verksam i New York, kommer till Säffle nästa vecka för att medverka i en författarafton i biblioteket den 15 mars.

Amerikautvandringen, Charles Lindbergh och USA idag är något av det som Lennart Pehrson kommer att beröra. Lennart Pehrson har skrivit en bokserie om USA:s historia och svenskutvandringen dit och nu senast en bok om Charles Lindbergh.

Han har bevakat många presidentval och tar även upp situationen idag med Donald Trump som president. Han arbetar nu på en bok om USA och Vietnamkriget.

Lennart Pehrson, som började sin journalistbana på NWT 1975, bor sedan 1984 i New York. Han har skrivit om amerikansk politik och ekonomi i många år för Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Dagens Industri och Veckans affärer. Han har bland annat givit ut den Augustnominerade boken "Ni har klockorna - vi har tiden" om hur USA påverkats av 11 septemberattacken 2001.

Våren 2014 utkom den första delen i den hyllade trilogin om utvandringen till Amerika, "Den nya världen", som sedan följts av "Den nya staden" och "Den nya tiden". De första två böckerna utnämndes av Svensk Bokkonst till 2014 års vackraste böcker. Den nya staden nominerades till Augustpriset 2015.

Amerikautvandringen, Charles Lindbergh och USA idag är något av det som Lennart Pehrson kommer att beröra. Lennart Pehrson har skrivit en bokserie om USA:s historia och svenskutvandringen dit och nu senast en bok om Charles Lindbergh.

Han har bevakat många presidentval och tar även upp situationen idag med Donald Trump som president. Han arbetar nu på en bok om USA och Vietnamkriget.

Lennart Pehrson, som började sin journalistbana på NWT 1975, bor sedan 1984 i New York. Han har skrivit om amerikansk politik och ekonomi i många år för Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Dagens Industri och Veckans affärer. Han har bland annat givit ut den Augustnominerade boken "Ni har klockorna - vi har tiden" om hur USA påverkats av 11 septemberattacken 2001.

Våren 2014 utkom den första delen i den hyllade trilogin om utvandringen till Amerika, "Den nya världen", som sedan följts av "Den nya staden" och "Den nya tiden". De första två böckerna utnämndes av Svensk Bokkonst till 2014 års vackraste böcker. Den nya staden nominerades till Augustpriset 2015.

  • Claes Österman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.