2017-10-11 16:05

2017-10-11 16:05

Mandatfördelningen är klar

SÄFFLE: Det slutgiltiga resultatet för kyrkovalet

Det slutgiltiga valresultatet för kyrkovalet har kommit. När det gäller resultatet från valet till kyrkofullmäktige i Säffle pastorat skiljer sig inte mandatfördelningen något jämfört med det preliminära resultatet.

I Säffle pastorat ser mandatfördelningen ut så här: Centerpartiet (9), Arbetarepartiet-Socialdemokraterna (7), Borgerligt alternativ (3), Kyrkans vänner Säffle pastorat (3) och Sverigedemokraterna (3). Sverigedemokraterna har bara en vald ledamot vilket innebär att två av partiets platser kommer att stå tomma under den kommande mandatperioden.

När det gäller stiftsfullmäktige i Karlstads stift är det Arbetarepartiet-Socialdemokraterna som är det största partiet med 25 mandat. Centerpartiet får 11 mandat och Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan får 10 mandat. Även i valet till kyrkomötet är Arbetarepartiet-Socialdemokraterna det största partiet med 76 mandat. Därefter kommer Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan med 43 mandat och Centerpartiet med 34 mandat.

I Säffle pastorat ser mandatfördelningen ut så här: Centerpartiet (9), Arbetarepartiet-Socialdemokraterna (7), Borgerligt alternativ (3), Kyrkans vänner Säffle pastorat (3) och Sverigedemokraterna (3). Sverigedemokraterna har bara en vald ledamot vilket innebär att två av partiets platser kommer att stå tomma under den kommande mandatperioden.

När det gäller stiftsfullmäktige i Karlstads stift är det Arbetarepartiet-Socialdemokraterna som är det största partiet med 25 mandat. Centerpartiet får 11 mandat och Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan får 10 mandat. Även i valet till kyrkomötet är Arbetarepartiet-Socialdemokraterna det största partiet med 76 mandat. Därefter kommer Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan med 43 mandat och Centerpartiet med 34 mandat.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.