2017-09-05 07:52

2017-09-05 07:52

Besöksrekord på många stationer

SÄFFLE: Mycket lyckad Skördefest på Värmlandsnäs

Den gångna helgen bjöd in till den årliga, och mycket populära, Skördefesten på Värmlandsnäs. Traktorpulling, potatismosaik, mjuka alpackor, hembakad fika och självklart närproducerade varor och hantverk drog under årets upplaga till sig drygt 15 000 personer.

Skördefest på Värmlandsnäs grundades med tanken om att skapa ett evenemang där alla kunde umgås samt ha en trevlig och berikande helg tillsammans. Samtidigt skulle lokala aktörer få chansen att visa sin verksamhet och naturligtvis den otroligt vackra bygd som Värmlandsnäs är. Sedan starten 2002 har intresset bara ökat, och det har blivit en riktig värmländsk folkfest. Årets upplaga slog dock alla rekord, och många av de tjugo stationerna rapporterade besöksrekord.

– Ja, många stationer tycker att det har varit rekord, men det är väldigt svårt att uppskatta hur många som var ute på Skördefesten totalt. Men säg att cirka 15 000 troligtvis har varit ute under helgen och då är det nog lite mer än det också. Om det var rekord var det i sådana fall på lördagen - söndagen var ungefär som det brukar, säger Louise Eriksson, projektledare i Värmlandsnäs Skördefest.

Traktorpulling och potatismosaik

Norra Aversta Gård var en av de folktätaste stationerna. Fjolårets succé med ”Värmlandsnäs bonnapulling”, eller traktorpulling, blev en stor succé även i år och folk flockades för att se detta annorlunda arrangemang. Chips- och potatisälskarna drog sig till Bodaholms gård, men också många barnfamiljer för att pyssla i Potatis-skaparverkstaden och många potatis-konstintresserade för att se potatismosaiken.

Det blev två mycket lyckade dagar för både Skördefeststationerna och besökarna - fint väder, härlig stämning och mycket folk.

Skördefest på Värmlandsnäs grundades med tanken om att skapa ett evenemang där alla kunde umgås samt ha en trevlig och berikande helg tillsammans. Samtidigt skulle lokala aktörer få chansen att visa sin verksamhet och naturligtvis den otroligt vackra bygd som Värmlandsnäs är. Sedan starten 2002 har intresset bara ökat, och det har blivit en riktig värmländsk folkfest. Årets upplaga slog dock alla rekord, och många av de tjugo stationerna rapporterade besöksrekord.

– Ja, många stationer tycker att det har varit rekord, men det är väldigt svårt att uppskatta hur många som var ute på Skördefesten totalt. Men säg att cirka 15 000 troligtvis har varit ute under helgen och då är det nog lite mer än det också. Om det var rekord var det i sådana fall på lördagen - söndagen var ungefär som det brukar, säger Louise Eriksson, projektledare i Värmlandsnäs Skördefest.

Traktorpulling och potatismosaik

Norra Aversta Gård var en av de folktätaste stationerna. Fjolårets succé med ”Värmlandsnäs bonnapulling”, eller traktorpulling, blev en stor succé även i år och folk flockades för att se detta annorlunda arrangemang. Chips- och potatisälskarna drog sig till Bodaholms gård, men också många barnfamiljer för att pyssla i Potatis-skaparverkstaden och många potatis-konstintresserade för att se potatismosaiken.

Det blev två mycket lyckade dagar för både Skördefeststationerna och besökarna - fint väder, härlig stämning och mycket folk.