2017-08-25 08:14

2017-08-25 08:14

Samlar in pengar till ALS-forskning

SÄFFLE: "Puttes match" när Säffle FF möter IFK Åmål

En insamling till förmån för ALS-forskning kommer att ske när Säffle FF möter IFK Åmål på Sporthälla på söndag eftermiddag.

26 september 2014 fick Mikael Bykvist ett telefonsamtal han aldrig kommer glömma. Det var hans bror Patrik som berättade att han fått ALS, en obotlig nervsjukdom som gör att musklerna i kroppen förtvinar. Mikael beskriver sjukdomen som helvetisk.

– Efter att ha sett vad den här sjukdomen gör så finns det inget annat för mig än att det måste komma ett botemedel. Jag skulle inte önska min värsta fiende ALS.

Mikael bestämde sig för att starta en insamling till förmån för ALS-forskning. 2014 hölls den första ALS-galan och därefter har det följt flera olika arrangemang för att samla in pengar. Sammanlagt har Mikael lyckats få ihop cirka 120 000 kronor till Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning. I januari gick Patrik bort i sjukdomen, men Mikaels insamling fortsätter.

Auktion och lotteri

På söndag hålls för andra gången en ”Puttes match” på Sporthälla. Det kommer att auktioneras ut signerade fotbollströjor, bland annat från Öster, Degerfors och Hammarby. (Redan nu går det även att lägga ett bud på en mängd fotbollströjor på Facebooksidan ”Mikael Bykvist ALS Insamling”). Under matchen blir det även ett lotteri med skänkta vinster. Jörgen Nordmarker, ordförande för Säffle FF, hoppas på mycket publik.

– Man kan gå dit som en vinnare oavsett vilket resultat det blir, för köper man en lott så stödjer man något viktigt, säger han.

”Puttes match” förra hösten blev en succé och då samlades omkring 17 000 kronor in.

– I år är målet att komma över 20 000 kronor, säger Jörgen Nordmarker och Mikael Bykvist.

26 september 2014 fick Mikael Bykvist ett telefonsamtal han aldrig kommer glömma. Det var hans bror Patrik som berättade att han fått ALS, en obotlig nervsjukdom som gör att musklerna i kroppen förtvinar. Mikael beskriver sjukdomen som helvetisk.

– Efter att ha sett vad den här sjukdomen gör så finns det inget annat för mig än att det måste komma ett botemedel. Jag skulle inte önska min värsta fiende ALS.

Mikael bestämde sig för att starta en insamling till förmån för ALS-forskning. 2014 hölls den första ALS-galan och därefter har det följt flera olika arrangemang för att samla in pengar. Sammanlagt har Mikael lyckats få ihop cirka 120 000 kronor till Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning. I januari gick Patrik bort i sjukdomen, men Mikaels insamling fortsätter.

Auktion och lotteri

På söndag hålls för andra gången en ”Puttes match” på Sporthälla. Det kommer att auktioneras ut signerade fotbollströjor, bland annat från Öster, Degerfors och Hammarby. (Redan nu går det även att lägga ett bud på en mängd fotbollströjor på Facebooksidan ”Mikael Bykvist ALS Insamling”). Under matchen blir det även ett lotteri med skänkta vinster. Jörgen Nordmarker, ordförande för Säffle FF, hoppas på mycket publik.

– Man kan gå dit som en vinnare oavsett vilket resultat det blir, för köper man en lott så stödjer man något viktigt, säger han.

”Puttes match” förra hösten blev en succé och då samlades omkring 17 000 kronor in.

– I år är målet att komma över 20 000 kronor, säger Jörgen Nordmarker och Mikael Bykvist.