2017-08-21 18:13

2017-08-21 18:13

Ensemblen på plats för musikalen Annie

SÄFFLE: Säffleoperan klara med alla roller

MusiNu har repetitionerna av Annie dragit i gång på allvar. Säffle-Tidningen var med när de sista artisterna presenterades för media.

Sedan tidigare är det känt att Säfflebördiga Carina Söderman nu återvänder till Säffleoperan och rollen som den stränga föreståndarinnan på barnhemmet, Miss Hannigan. Carina har i lite drygt 30 år varit professionell skådespelare och sångerska. På Säffleoperan scendebuterade hon 1979 i Vita Hästen. Därefter blev det ett stort antal roller på Säffleoperan. De senaste åren har uppdragsgivarna varit Göteborgsoperan, Östgötateatern och Skillinge Teater. Hon har också varit med i en del filmer och tv-serier.

– Det känns underbart att vara tillbaka. Jag har verkligen längtat till att börja repetera, säger Carina.

Klart är också att Peter Gröning ska gestalta Oliver Warbucks, Amerikas rikaste miljardär som beslutar sig för att låta ett barnhemsbarn bo hos honom under en julhelg.

– Warbucks ser sig själv mycket i Annie och adopterar henne. De är båda föräldralösa och ensamma. Annie får honom att öppna upp sig och han bestämmer sig för att hjälpa Annie att finna sina föräldrar.

Peter Gröning är utbildad på Operahögskolan och Balettakademin och senast han spelade familjemusikal i Värmland var för tre år sedan på Scalateatern i Karlstad. Då var det som kapten von Trapp i uppsättningen av Sound of Music. Att spela teater med barn är något som han gillar, säger han.

– Barn är direkta och ärliga och det jag sett och hört av barnen som ska vara med i Annie, gör mig väldigt imponerad.

Han har hört mycket gott om Säffleoperan genom åren men det är först nu som han får chansen att vara med i en uppsättning.

– Jag är jätteglad för det. Det här blir jättekul!

Mr Warbucks sekreterare, Grace, kommer i höst att spelas av 26-åriga Stina Arrhenius som i juni gick ut musikallinjen vid Balettakademien i Göteborg. Annie blir hennes första jobb som nybakad musikalartist.

– Det känns fantastiskt. Jag kände direkt vilket härligt team det är och vilken passion det finns här.

Premiär för Annie är 7 oktober.

Sedan tidigare är det känt att Säfflebördiga Carina Söderman nu återvänder till Säffleoperan och rollen som den stränga föreståndarinnan på barnhemmet, Miss Hannigan. Carina har i lite drygt 30 år varit professionell skådespelare och sångerska. På Säffleoperan scendebuterade hon 1979 i Vita Hästen. Därefter blev det ett stort antal roller på Säffleoperan. De senaste åren har uppdragsgivarna varit Göteborgsoperan, Östgötateatern och Skillinge Teater. Hon har också varit med i en del filmer och tv-serier.

– Det känns underbart att vara tillbaka. Jag har verkligen längtat till att börja repetera, säger Carina.

Klart är också att Peter Gröning ska gestalta Oliver Warbucks, Amerikas rikaste miljardär som beslutar sig för att låta ett barnhemsbarn bo hos honom under en julhelg.

– Warbucks ser sig själv mycket i Annie och adopterar henne. De är båda föräldralösa och ensamma. Annie får honom att öppna upp sig och han bestämmer sig för att hjälpa Annie att finna sina föräldrar.

Peter Gröning är utbildad på Operahögskolan och Balettakademin och senast han spelade familjemusikal i Värmland var för tre år sedan på Scalateatern i Karlstad. Då var det som kapten von Trapp i uppsättningen av Sound of Music. Att spela teater med barn är något som han gillar, säger han.

– Barn är direkta och ärliga och det jag sett och hört av barnen som ska vara med i Annie, gör mig väldigt imponerad.

Han har hört mycket gott om Säffleoperan genom åren men det är först nu som han får chansen att vara med i en uppsättning.

– Jag är jätteglad för det. Det här blir jättekul!

Mr Warbucks sekreterare, Grace, kommer i höst att spelas av 26-åriga Stina Arrhenius som i juni gick ut musikallinjen vid Balettakademien i Göteborg. Annie blir hennes första jobb som nybakad musikalartist.

– Det känns fantastiskt. Jag kände direkt vilket härligt team det är och vilken passion det finns här.

Premiär för Annie är 7 oktober.

  • Albin Norén