2017-08-11 13:49

2017-08-11 13:49

Doug Seegers spelade på Saga

SÄFFLE: En konsert av absolut toppklass

Det är bara fyra år sedan Doug Seegers levde som hemlös i Nashville. Han bodde under en bro och hankade sig fram som gatumusiker. När han äntrar Sagas scen gör han det som en populär artist i ett land på andra sidan Atlanten, en historia lika osannolik som fantastisk.

Doug Seegers liv förändrades mer eller mindre över en natt efter att Jill Johnson och Magnus Carlsson, sångare i „Weeping Willows”, under inspelningen av tv-programmet „Jills veranda” upptäckte honom när han satt och spelade sina låtar utanför ett soppkök i Nashville. De gav honom chansen att spela in låten „Going down to the river” och direkt efter att avsnittet sänts så hade Doug Seegers förvandlats från hemlös gatumusiker till en populär artist i ett land cirka 740 mil österut! Efter detta har Seegers hunnit med att släppa inte mindre än fyra album och han har också turnerat flitigt, mestadels i Sverige.

Carlstedt värmde upp

Före Seegers började sin spelning värmde James Carlstedt upp publiken genom att spela några låtar, både covers och eget material. Likt Seegers är Carlstedts musik countryinspirerad och ensam på scenen med sin gitarr visar Säfflesonen att han är en skicklig musiker med bra sångröst.

Varje låt en historia

När Seegers och hans band, Kenny Owens på bas och Martin Björklund på fiol, sedan startar sin spelning märker man direkt att det är riktigt hög klass rakt igenom. Seegers sångröst är fantastiskt bra och hans skickliga medmusiker samt väl arrangerade låtar gör att det blir en spelning i toppklass. Det är inte ofta Säfflepubliken får möjlighet att uppleva musik av denna höga standard på hemmaplan. I en tid när mycket av musiken man hör är producerad för att slå kommersiellt så känns Doug Seegers väldigt äkta. Han har levt ett tufft liv och varje låt han spelar betyder något för honom, berättelser som han också delar med sig av till publiken. Detta gör att det känns som att låtarna verkligen betyder något, både för Seegers själv men också för oss som lyssnar.

Perfekt lokal

Berättelserna, musiken och inte minst Sagas unika miljö gör att det känns som att man förflyttas från en liten värmländsk ort till Nashville i USA. Doug Seegers säger direkt att han tycker att lokalen är fantastisk och den passar honom och hans musik perfekt. Han lovar faktiskt publiken på stående fot att han ska komma tillbaka under sin julturné. Om det blir så får vi se men det vi kan vara säkra på är att de lyckliga som tog sig till Sagasalongen i onsdags fick uppleva en konsert av absolut toppklass.

Doug Seegers liv förändrades mer eller mindre över en natt efter att Jill Johnson och Magnus Carlsson, sångare i „Weeping Willows”, under inspelningen av tv-programmet „Jills veranda” upptäckte honom när han satt och spelade sina låtar utanför ett soppkök i Nashville. De gav honom chansen att spela in låten „Going down to the river” och direkt efter att avsnittet sänts så hade Doug Seegers förvandlats från hemlös gatumusiker till en populär artist i ett land cirka 740 mil österut! Efter detta har Seegers hunnit med att släppa inte mindre än fyra album och han har också turnerat flitigt, mestadels i Sverige.

Carlstedt värmde upp

Före Seegers började sin spelning värmde James Carlstedt upp publiken genom att spela några låtar, både covers och eget material. Likt Seegers är Carlstedts musik countryinspirerad och ensam på scenen med sin gitarr visar Säfflesonen att han är en skicklig musiker med bra sångröst.

Varje låt en historia

När Seegers och hans band, Kenny Owens på bas och Martin Björklund på fiol, sedan startar sin spelning märker man direkt att det är riktigt hög klass rakt igenom. Seegers sångröst är fantastiskt bra och hans skickliga medmusiker samt väl arrangerade låtar gör att det blir en spelning i toppklass. Det är inte ofta Säfflepubliken får möjlighet att uppleva musik av denna höga standard på hemmaplan. I en tid när mycket av musiken man hör är producerad för att slå kommersiellt så känns Doug Seegers väldigt äkta. Han har levt ett tufft liv och varje låt han spelar betyder något för honom, berättelser som han också delar med sig av till publiken. Detta gör att det känns som att låtarna verkligen betyder något, både för Seegers själv men också för oss som lyssnar.

Perfekt lokal

Berättelserna, musiken och inte minst Sagas unika miljö gör att det känns som att man förflyttas från en liten värmländsk ort till Nashville i USA. Doug Seegers säger direkt att han tycker att lokalen är fantastisk och den passar honom och hans musik perfekt. Han lovar faktiskt publiken på stående fot att han ska komma tillbaka under sin julturné. Om det blir så får vi se men det vi kan vara säkra på är att de lyckliga som tog sig till Sagasalongen i onsdags fick uppleva en konsert av absolut toppklass.

  • Gustav Hagerskog