2017-08-09 10:24

2017-08-09 10:24

Artscape – en snackis

SÄFFLE: Många är positiva

Under den gångna veckan har de stora muralmålningarna på fastigheten Bryggaren och Medborgarhuset vuxit fram. På sociala medier har gatukonstprojektet blivit en riktig snackis.

Det är konstnärer från Argentina och Nya Zeeland som är upphovsmännen bakom de jättelika konstverken som nu tar plats i Säffles stadsmiljö. För Säffle kommun, som tillsammans med nio andra värmländska kommuner är medarrangörer i gatukonstprojektet Artscape och upplåter väggarna på två av sina fastigheter, har responsen varit enorm – inte minst på sociala medier där reaktionerna har kommit i tusental.

– Artscape och fasadmålningarna har varit en jättesnackis de senaste dagarna, säger Johan Österman, informatör på kommunledningskontoret.

Är Säffleborna positiva till målningarna?

– Smaken är ju alltid individuell och det får man respektera, men hittills är det nog minst 95 procent som har uttalat sig väldigt positivt och tycker att det är roligt att detta händer, och att konstverken även är fina. Man gillar färgerna och blommorna och tycker att det ger staden en härlig färgklick. Och man gillar attityden på Medismålningen och tycker att det passar Musikskolans verksamhet.

Johan Österman berättar att många har hört av sig och undrat varför inte silotornet ingår i gatukonstprojektet.

– Många tycker att silon hade varit en häftig vägg att måla på. Vår projektledare Oscar Magnusson har undersökt möjligheterna att måla där, men eftersom den inte är i kommunal ägo har det inte varit möjligt, säger han.

Det är konstnärer från Argentina och Nya Zeeland som är upphovsmännen bakom de jättelika konstverken som nu tar plats i Säffles stadsmiljö. För Säffle kommun, som tillsammans med nio andra värmländska kommuner är medarrangörer i gatukonstprojektet Artscape och upplåter väggarna på två av sina fastigheter, har responsen varit enorm – inte minst på sociala medier där reaktionerna har kommit i tusental.

– Artscape och fasadmålningarna har varit en jättesnackis de senaste dagarna, säger Johan Österman, informatör på kommunledningskontoret.

Är Säffleborna positiva till målningarna?

– Smaken är ju alltid individuell och det får man respektera, men hittills är det nog minst 95 procent som har uttalat sig väldigt positivt och tycker att det är roligt att detta händer, och att konstverken även är fina. Man gillar färgerna och blommorna och tycker att det ger staden en härlig färgklick. Och man gillar attityden på Medismålningen och tycker att det passar Musikskolans verksamhet.

Johan Österman berättar att många har hört av sig och undrat varför inte silotornet ingår i gatukonstprojektet.

– Många tycker att silon hade varit en häftig vägg att måla på. Vår projektledare Oscar Magnusson har undersökt möjligheterna att måla där, men eftersom den inte är i kommunal ägo har det inte varit möjligt, säger han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.