2017-07-13 10:18

2017-07-13 10:30

Hur många har sett filmen?

SÄFFLE

Dag Rogne, ordförande kommunstyrelsen Säffle, medverkar i en film om kommunstyrelsens arbetsutskott som fått stor spridning i sociala medier.

– Det är nog upp över 30 000 visningar nu.

Vad är syftet?

– Från början var det tänkt som en sommarhälsning från politiken. Men också för att sprida kunskap om vilka som arbetar i kommunstyrelsen och hur vi jobbar. Vi ville avdramatisera politiken och visa att vi är vanliga människor, det var egentligen syftet.

Vad händer i filmen?

– Den består av två delar och tar upp vilka miljöer vi kommer ifrån, våra hjärtefrågor och sen mer om hur relationerna inom politiken fungerar. Det är en del från våra arbetsplatser och en i kommunhuset.

Det är svårt att beskriva ärendegången för hur vi arbetar, men jag tycker att resultatet blev bra!

Ni har gjort filmer tidigare också?

– Ja, vi började med skördefesten om närproducerat, och efter det gjorde vi en till om näringslivet. Båda blev uppskattade med runt 50 000 till 60 000 tittare, och sen har vi gjort några fler efter dem. Vi har också börjat med en serie där kommunchefen informerar och kommunarbetet. Den har blivit uppskattad, både hos medarbetare och hos invånarna.

Vilka medverkar?

– Förra året var det bara jag som gjorde den, men nu har vi tagit in fler. Vi valde oss som arbetar i arbetsutskottet i kommunstyrelsen, de som har högst ansvar. Och det är fem personer. Det blir svårt att ha med för många och hålla videon intressant.

Har du själv några gamla skådespelartalanger?

– Nej, men man måste bjuda på sig själv!

– Det är nog upp över 30 000 visningar nu.

Vad är syftet?

– Från början var det tänkt som en sommarhälsning från politiken. Men också för att sprida kunskap om vilka som arbetar i kommunstyrelsen och hur vi jobbar. Vi ville avdramatisera politiken och visa att vi är vanliga människor, det var egentligen syftet.

Vad händer i filmen?

– Den består av två delar och tar upp vilka miljöer vi kommer ifrån, våra hjärtefrågor och sen mer om hur relationerna inom politiken fungerar. Det är en del från våra arbetsplatser och en i kommunhuset.

Det är svårt att beskriva ärendegången för hur vi arbetar, men jag tycker att resultatet blev bra!

Ni har gjort filmer tidigare också?

– Ja, vi började med skördefesten om närproducerat, och efter det gjorde vi en till om näringslivet. Båda blev uppskattade med runt 50 000 till 60 000 tittare, och sen har vi gjort några fler efter dem. Vi har också börjat med en serie där kommunchefen informerar och kommunarbetet. Den har blivit uppskattad, både hos medarbetare och hos invånarna.

Vilka medverkar?

– Förra året var det bara jag som gjorde den, men nu har vi tagit in fler. Vi valde oss som arbetar i arbetsutskottet i kommunstyrelsen, de som har högst ansvar. Och det är fem personer. Det blir svårt att ha med för många och hålla videon intressant.

Har du själv några gamla skådespelartalanger?

– Nej, men man måste bjuda på sig själv!

  • Johannes Ollson