2017-06-19 16:07

2017-06-19 16:07

"Vi vill få liv till torget"

SÄFFLE: Premiär för torghandeln med lokala matproducenter och hantverkare

På onsdag startar sommarens torghandel i Säffle. Förhoppning finns om att försäljningen med lokalt producerade varor ska ge ännu mera liv till torget på onsdagar.

– Det är fullt med knallar till premiären, så det är jättekul, säger Elisabeth Johansson på turistbyrån.

Det är Izabella Pettersson och Anna Käll som varit drivande för att få i gång en torghandel i sommar. I ryggen har de också kommunen och centrumföreningen Elsa.

– I fjol funkade det inte. Vi kände att vi inte nådde ut till Säffleborna, så nu satsar vi klockan 10 till 18 på onsdagarna i stället för lördagar. Vi tror att vi kan dra nytta av de andra försäljarna på torget och vice versa, säger Izabella Pettersson.

Förutom att Izabella Pettersson ska sälja perenna växter från Torse trädgård så medverkar även Sörby Gård som säljer får- och lammskinn från gårdens egna djur. Njordtorps Permakulturgård kommer dit med egentillverkad glass och syrade grönsaker, Matmästar´n Bagaregården med matbröd och sötebröd, samt Värmlandsodlarna med champinjoner.

– Det är fullt med knallar till premiären, så det är jättekul, säger Elisabeth Johansson på turistbyrån.

Det är Izabella Pettersson och Anna Käll som varit drivande för att få i gång en torghandel i sommar. I ryggen har de också kommunen och centrumföreningen Elsa.

– I fjol funkade det inte. Vi kände att vi inte nådde ut till Säffleborna, så nu satsar vi klockan 10 till 18 på onsdagarna i stället för lördagar. Vi tror att vi kan dra nytta av de andra försäljarna på torget och vice versa, säger Izabella Pettersson.

Förutom att Izabella Pettersson ska sälja perenna växter från Torse trädgård så medverkar även Sörby Gård som säljer får- och lammskinn från gårdens egna djur. Njordtorps Permakulturgård kommer dit med egentillverkad glass och syrade grönsaker, Matmästar´n Bagaregården med matbröd och sötebröd, samt Värmlandsodlarna med champinjoner.

  • Albin Norén