2017-06-16 08:24

2017-06-16 08:24

Vägar rustas upp på Näset

VÄRMLANDSNÄS: ”Vid regn och tjäle kommer det inte bli hålor”

Den senaste tiden har det pågått en hel del vägarbeten på Värmlandsnäs. Sammanlagt är det tre vägsträckor som rustas upp i sommar.

Det är NCC som under några veckor gjort vägarbeten på Näset. Först ut var vägen mellan Botilsäters kyrka och Kvaldersrud där man gjorde beläggningsarbete och lade nytt grus på vägen. Det arbetet är klart sedan ett par veckor tillbaka.

Under tisdagen förväntades arbetet avslutas på vägen mellan Torp och Gaperhult. Där har man dränerat vägen och lagt dubbla lager med grus, cirka 30-40 centimeter djupt, berättar Madelene Holmqvist, arbetsledare.

Omkring 15 personer har deltagit i arbete. Åtta grusbilar har gått i skytteltrafik från Rognes täkt. På plats fanns även en vattenbil, en vägskrapa och en vägfräs. Arbetet har pågått i etappvis, bland annat beroende på att gruset till arbetet ska hinna krossas, berättar Madelene Holmqvist.

I vilket skick var vägarna när ni började arbetet?

– Väldigt dåliga överlag. Nu kommer de att bli starkare och vid regn och tjäle kommer det inte bli hålor.

Veckan efter midsommar inleds arbetet på vägen mellan Gaperhult och Ölserud. Även där kommer vägen att bli dränerad och få nytt grus.

Det är NCC som under några veckor gjort vägarbeten på Näset. Först ut var vägen mellan Botilsäters kyrka och Kvaldersrud där man gjorde beläggningsarbete och lade nytt grus på vägen. Det arbetet är klart sedan ett par veckor tillbaka.

Under tisdagen förväntades arbetet avslutas på vägen mellan Torp och Gaperhult. Där har man dränerat vägen och lagt dubbla lager med grus, cirka 30-40 centimeter djupt, berättar Madelene Holmqvist, arbetsledare.

Omkring 15 personer har deltagit i arbete. Åtta grusbilar har gått i skytteltrafik från Rognes täkt. På plats fanns även en vattenbil, en vägskrapa och en vägfräs. Arbetet har pågått i etappvis, bland annat beroende på att gruset till arbetet ska hinna krossas, berättar Madelene Holmqvist.

I vilket skick var vägarna när ni började arbetet?

– Väldigt dåliga överlag. Nu kommer de att bli starkare och vid regn och tjäle kommer det inte bli hålor.

Veckan efter midsommar inleds arbetet på vägen mellan Gaperhult och Ölserud. Även där kommer vägen att bli dränerad och få nytt grus.