2017-06-13 13:52

2017-06-13 15:08

En till sjukhus efter vådlig olycka

SÄFFLE

Vid 12.30-tiden på tisdagen körde en bil rakt in i en port till en av Herrgårdsgymnasiets lokaler. Både bilen och porten blev kvaddade och enligt räddningstjänsten var det tur att det inte var någon i lokalen när olyckan inträffade.

I bilen färdades en man i 60-70-årsåldern. Det är oklart varför han tappade kontroll över bilen, men räddningstjänsten misstänker att sjukdom kan ligga bakom. Mannen ska ha kommit körandes på Flåvägen som går från båthusen vid vattnet, förbi en av gymnasiets byggnader. I hög hastighet ska bilen sedan ha körts rakt över en bit gräsmatta mellan två träd och en lyktstolpe, för att sedan krascha rakt in i porten till byggnaden, berättar Mattias Andersson, räddningsledare.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans, men verkar inte ha fått några allvarliga skador i kraschen.

– Han hade tur och det var tur att ingen var där inne eftersom det var lunch. Det var många omständigheter som gjorde att det gick så pass bra som det gjorde, säger Mattias Andersson.

På eftermiddagen bärgades bilen från platsen och räddningstjänsten gjorde en del saneringsarbete efter olyckan.

 

I bilen färdades en man i 60-70-årsåldern. Det är oklart varför han tappade kontroll över bilen, men räddningstjänsten misstänker att sjukdom kan ligga bakom. Mannen ska ha kommit körandes på Flåvägen som går från båthusen vid vattnet, förbi en av gymnasiets byggnader. I hög hastighet ska bilen sedan ha körts rakt över en bit gräsmatta mellan två träd och en lyktstolpe, för att sedan krascha rakt in i porten till byggnaden, berättar Mattias Andersson, räddningsledare.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans, men verkar inte ha fått några allvarliga skador i kraschen.

– Han hade tur och det var tur att ingen var där inne eftersom det var lunch. Det var många omständigheter som gjorde att det gick så pass bra som det gjorde, säger Mattias Andersson.

På eftermiddagen bärgades bilen från platsen och räddningstjänsten gjorde en del saneringsarbete efter olyckan.