2017-05-31 17:14

2017-05-31 17:15

”Eleverna på Tingvalla har gjort ett fantastiskt jobb”

SÄFFLE: Ger pengar till barnhem i Sri Lanka

Under våren har mellanstadiet på Tingvallaskolan genomfört operation Dagsverket för att samla in pengar till välgörenhet; ett barnhem i Sri Lanka.

Under onsdagen överräckte elevrådet en summa på 23 500 kr till Hannas Hjälpverksamhet som har en stödorganisation på Sri Lanka. Margareta Gustafsson, en av hjälparbetarna på organisationen, är den som tacksamt tar emot pengarna.

– De har jobbat på så bra - de har gjort ett fantastiskt jobb. Redan när jag var här i april och berättade om verksamheten, så var de så entusiastiska och intresserade. Det var en fantastisk dag och barnen har varit helt fantastiska - det är helt enormt, säger en smått rörd Margareta.

Skickar med presenter

Hon berättar att pengarna kommer att gå till nya badrum och duschar till barnen på barnhemmet. Under september månad kommer hon själv att göra en resa ner till Sri Lanka för att se hur arbetet fortgår. Dessutom kommer Margareta och hennes man att göra en längre resa, på ungefär 3 månader, igen i januari.

– De här pengarna kommer att göra så mycket för barnen där nere. Eleverna på Tingvalla har även ritat teckningar och skrivit brev till barnen. Kulpåsar och pennfodral sys i slöjden, och jag har även fått pennor oh sudd som jag ska ta med mig ner - så himla roligt, säger Margareta och fortsätter:

– Barnen på Sri Lanka är tacksamma för en teckning, penna och sudd. De är tacksamma för vad de får i smått, och ännu roligare tycker de att det är när jag kan berätta vart sakerna kommer ifrån och kan visa bilder härifrån.

Eleverna har under Dagsverket jobbat ihop pengarna på lite olika sätt för att kunna bidra till insamlingen.

Vad gjorde du under Operation Dagsverket?

– Jag var på Somas och hjälpte pappa - han tyckte det var bra med lite extra hjälp, säger Clara Johansson i 4B.

Under onsdagen överräckte elevrådet en summa på 23 500 kr till Hannas Hjälpverksamhet som har en stödorganisation på Sri Lanka. Margareta Gustafsson, en av hjälparbetarna på organisationen, är den som tacksamt tar emot pengarna.

– De har jobbat på så bra - de har gjort ett fantastiskt jobb. Redan när jag var här i april och berättade om verksamheten, så var de så entusiastiska och intresserade. Det var en fantastisk dag och barnen har varit helt fantastiska - det är helt enormt, säger en smått rörd Margareta.

Skickar med presenter

Hon berättar att pengarna kommer att gå till nya badrum och duschar till barnen på barnhemmet. Under september månad kommer hon själv att göra en resa ner till Sri Lanka för att se hur arbetet fortgår. Dessutom kommer Margareta och hennes man att göra en längre resa, på ungefär 3 månader, igen i januari.

– De här pengarna kommer att göra så mycket för barnen där nere. Eleverna på Tingvalla har även ritat teckningar och skrivit brev till barnen. Kulpåsar och pennfodral sys i slöjden, och jag har även fått pennor oh sudd som jag ska ta med mig ner - så himla roligt, säger Margareta och fortsätter:

– Barnen på Sri Lanka är tacksamma för en teckning, penna och sudd. De är tacksamma för vad de får i smått, och ännu roligare tycker de att det är när jag kan berätta vart sakerna kommer ifrån och kan visa bilder härifrån.

Eleverna har under Dagsverket jobbat ihop pengarna på lite olika sätt för att kunna bidra till insamlingen.

Vad gjorde du under Operation Dagsverket?

– Jag var på Somas och hjälpte pappa - han tyckte det var bra med lite extra hjälp, säger Clara Johansson i 4B.