2017-05-18 09:42

2017-05-18 09:42

Hållbar utveckling i fokus

SÄFFLE: Sökte nya idéer och samarbeten

Företagare, politiker, tjänstemän, studenter och andra intresserade samlades på tisdagen i Säffle för en workshop. Det handlade om att få fram nya idéer för ökad tillväxt och hållbar utveckling.

Målsättningen för dagen var att få fram innovativa idéer och knyta kontakter för framtida samarbeten.

Workshopen började med att Maria Holllander, vd på Paper Province, berättade om bioekonomi och om skogen som resurs i Värmland. Senare föreläste även Nordic Paper och deltagarna fick i grupper fundera kring olika frågeställningar.

Arrangörer för workshopen var Paper Province och Säffle kommun tillsammans med Nordic Paper. Jeanette Löfberg, projektledare på Paper Province, var nöjd med dagen.

– Det gick väldigt bra. Vi har inte hunnit sammanställa allt ännu, men det var många bra idéer bland det jag hörde.

Kan du nämna något exempel?

– Man pratade bland annat om att hitta en arena där företag kan träffas med tydligt fokus på vad man ska prata om, där man kan hitta nya samarbeten. Det var något som även kommunen tyckte var intressant och kan tänka sig att vara med och stötta.

Vad händer nu?

– Vi ska göra en sammanställning och titta på vilka olika medaktörer som kan samverka. Vi kommer också att kalla till ett uppföljande möte för att se vad vi kan gå vidare med. Tanken är att det här ska utmynna i projekt som ska leva vidare, säger Jeanette Löfberg.

Förutom i Säffle har en liknande workshop genomförts i Grums. Till hösten kommer Paper Province även arrangera en workshop på Skoghall.

Målsättningen för dagen var att få fram innovativa idéer och knyta kontakter för framtida samarbeten.

Workshopen började med att Maria Holllander, vd på Paper Province, berättade om bioekonomi och om skogen som resurs i Värmland. Senare föreläste även Nordic Paper och deltagarna fick i grupper fundera kring olika frågeställningar.

Arrangörer för workshopen var Paper Province och Säffle kommun tillsammans med Nordic Paper. Jeanette Löfberg, projektledare på Paper Province, var nöjd med dagen.

– Det gick väldigt bra. Vi har inte hunnit sammanställa allt ännu, men det var många bra idéer bland det jag hörde.

Kan du nämna något exempel?

– Man pratade bland annat om att hitta en arena där företag kan träffas med tydligt fokus på vad man ska prata om, där man kan hitta nya samarbeten. Det var något som även kommunen tyckte var intressant och kan tänka sig att vara med och stötta.

Vad händer nu?

– Vi ska göra en sammanställning och titta på vilka olika medaktörer som kan samverka. Vi kommer också att kalla till ett uppföljande möte för att se vad vi kan gå vidare med. Tanken är att det här ska utmynna i projekt som ska leva vidare, säger Jeanette Löfberg.

Förutom i Säffle har en liknande workshop genomförts i Grums. Till hösten kommer Paper Province även arrangera en workshop på Skoghall.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.