2017-05-17 12:18

2017-05-17 12:18

Höga elpriser i Säffle

SÄFFLE: Höga elnätsavgifter i Säffle

Elnätsavgifterna i Säffle har höjts med 41,9 procent under den senaste femårsperioden. Det visar den årliga Nils Holgersson-undersökningen som presenterades i går.

Kommuner med Ellevio som elnätsleverantör har de högsta elnätsavgifterna i Värmlands län och lägst avgift har Filipstad. Elnätsavgiften är 50-60 procent dyrare i kommuner som till exempel Säffle, Hammarö och Sunne jämfört med Filipstad.

Elnätsavgifterna i hela Värmlands län har i genomsnitt ökat med 8,0 procent sedan 2016. I Säffle ökade den med 11,2 procent vilket är den största ökningen i Värmland. Elnätsavgiften i Säffle har stigit med 41,9 procent från 2012 till 2017. Inte i någon annan värmländsk kommun har ökningen varit större.

– Skillnaderna mellan de olika kommunerna är stor och kunderna är helt i händerna på elnätsleverantörerna. Höjningarna visar tydligt att trots en skärpning av regelverket för elnätsföretagens intäktsramar så räcker det inte. I slutänden är det konsumenterna som får stå för notan, säger Jennie Wiederholm, ordförande i Nils Holgerssongruppen.

Kommuner med Ellevio som elnätsleverantör har de högsta elnätsavgifterna i Värmlands län och lägst avgift har Filipstad. Elnätsavgiften är 50-60 procent dyrare i kommuner som till exempel Säffle, Hammarö och Sunne jämfört med Filipstad.

Elnätsavgifterna i hela Värmlands län har i genomsnitt ökat med 8,0 procent sedan 2016. I Säffle ökade den med 11,2 procent vilket är den största ökningen i Värmland. Elnätsavgiften i Säffle har stigit med 41,9 procent från 2012 till 2017. Inte i någon annan värmländsk kommun har ökningen varit större.

– Skillnaderna mellan de olika kommunerna är stor och kunderna är helt i händerna på elnätsleverantörerna. Höjningarna visar tydligt att trots en skärpning av regelverket för elnätsföretagens intäktsramar så räcker det inte. I slutänden är det konsumenterna som får stå för notan, säger Jennie Wiederholm, ordförande i Nils Holgerssongruppen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.