2017-04-17 14:47

2017-04-17 14:47

Företagare varnar för bedrägeriförsök

SÄFFLE: Fick mejl med falsk avsändare

Lars Pettersson, ordförande för Företagarna Säffle, och som driver företaget LP:s biodling, blev under förra veckan utsatt för ett bedrägeriförsök via mejl.

Det var företagets ekonomiansvariga som fick ett mejl med uppmaningen att göra en banköverföring till Storbritannien. Mejlet såg ut att komma från Lars Pettersson och eftersom det inte är ovanligt att företaget gör beställningar från andra länder fattade man först inga misstankar. Men då det handlade om en stor summa pengar ställde den ekonomiansvariga ändå frågan till Lars Pettersson om vad det handlade om för beställning och då förstod man att man höll på att bli lurade.

– Men hade summan varit mindre så finns det stor risk för att försöket till bedrägeri hade lyckats, säger Lars Pettersson, som nu vill varna andra företagare för liknande bedrägeriförsök.

Händelsen har polisanmälts.

Det var företagets ekonomiansvariga som fick ett mejl med uppmaningen att göra en banköverföring till Storbritannien. Mejlet såg ut att komma från Lars Pettersson och eftersom det inte är ovanligt att företaget gör beställningar från andra länder fattade man först inga misstankar. Men då det handlade om en stor summa pengar ställde den ekonomiansvariga ändå frågan till Lars Pettersson om vad det handlade om för beställning och då förstod man att man höll på att bli lurade.

– Men hade summan varit mindre så finns det stor risk för att försöket till bedrägeri hade lyckats, säger Lars Pettersson, som nu vill varna andra företagare för liknande bedrägeriförsök.

Händelsen har polisanmälts.