2017-04-12 13:17

2017-04-12 13:17

Bygger tankstation för biogas

SÄFFLE: OKQ8 får 2,7 miljoner i bidrag

OKQ8 Värmland får 2,7 miljoner i bidrag av statliga Klimatklivet för att bygga en tankstation för biogas i Säffle.

Det är Naturvårdsverket som står bakom Klimatklivet och i veckan beslutades att fördela sammanlagt 11 miljoner kronor på olika satsningar i Värmland.

OK Värmland fick drygt 8 miljoner kronor för att bygga tre tankstationer för biogas. Dessa ska byggas i Säffle, Arvika och Torsby. Varje station kommer att kosta 2,77 miljoner och finansieras helt av pengar från Klimatklivet.

Totalt delas i år ut 700 miljoner till åtgärder som leder till minskad klimatpåverkan. Det handlar bland annat om laddstationer för el och biogastankar men också om konvertering och återvinning inom industrin.

Det är Naturvårdsverket som står bakom Klimatklivet och i veckan beslutades att fördela sammanlagt 11 miljoner kronor på olika satsningar i Värmland.

OK Värmland fick drygt 8 miljoner kronor för att bygga tre tankstationer för biogas. Dessa ska byggas i Säffle, Arvika och Torsby. Varje station kommer att kosta 2,77 miljoner och finansieras helt av pengar från Klimatklivet.

Totalt delas i år ut 700 miljoner till åtgärder som leder till minskad klimatpåverkan. Det handlar bland annat om laddstationer för el och biogastankar men också om konvertering och återvinning inom industrin.