2017-03-09 08:58

2017-03-09 08:58

"Vår omvärld har blivit osäkrare"

SÄFFLE: Efterlyser plan mot våldsbejakande extremism

Moderaterna i Säffle föreslår genom Erik Blakstad att kommunen skyndsamt ska ta fram en handlingsplan mot våldsbejakande extremism och radikalerad islamism.

– Vår omvärld har blivit osäkrare. Det begås allt oftare brott med anledning av olika kulturers sätt att se på världen. Hedersrelaterat våld är ett exempel, skriver Moderaterna i Säffle i motionen.

Säffle kommun saknar en handlingsplan för att hantera de exempel på händelser som politikerna nämner i sin motion.

– Det är mycket viktigt att en sådan finns för att vi dels ska kunna arbeta förebyggande, dels agera snabbt vid en händelse. Vi behöver veta vilka som ska göra vad och hur samarbetet ska ske, dels inom kommunen, dels med andra aktörer i samhället.

Moderaterna vill att planen ska arbetas fram skyndsamt.

I Grums har man en handlingsplan mot våldsbejakande extremism. I den beskrivs bland annat vilka vägar som finns när en person tar sig in i radikalisering. Man arbetar bland annat förebyggande med såväl generella som specifika och individinriktade förebyggande insatser. Dialog med lokala idrottsföreningar, trossamfund och ideella organisationer lyfts som viktiga delar i arbetet.

– Vår omvärld har blivit osäkrare. Det begås allt oftare brott med anledning av olika kulturers sätt att se på världen. Hedersrelaterat våld är ett exempel, skriver Moderaterna i Säffle i motionen.

Säffle kommun saknar en handlingsplan för att hantera de exempel på händelser som politikerna nämner i sin motion.

– Det är mycket viktigt att en sådan finns för att vi dels ska kunna arbeta förebyggande, dels agera snabbt vid en händelse. Vi behöver veta vilka som ska göra vad och hur samarbetet ska ske, dels inom kommunen, dels med andra aktörer i samhället.

Moderaterna vill att planen ska arbetas fram skyndsamt.

I Grums har man en handlingsplan mot våldsbejakande extremism. I den beskrivs bland annat vilka vägar som finns när en person tar sig in i radikalisering. Man arbetar bland annat förebyggande med såväl generella som specifika och individinriktade förebyggande insatser. Dialog med lokala idrottsföreningar, trossamfund och ideella organisationer lyfts som viktiga delar i arbetet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.