2016-09-17 10:39

2016-09-17 10:39

Tredje plats i Sveriges bästa skola

HERRGÅRDSGYMNASIET

Vartannat år arrangeras Elmia Lastbil i Jönköping, som är Nordens största lastbilsmässa. Under eventet arrangeras tävligen "Sveriges bästa skola" för att utse vilken skola i landet som har det bästa fordonsprogrammet. I tävlingen deltog bland annat åtta elever i klass FT14B från Herrgårdsgymnasiet i Säffle.

Tävlingen omfattar olika delmoment som speglar en yrkeschaufförs vardag.

De åtta eleverna kämpade hårt och lyckades knipa en tredje plats. Vann gjorde en skola från Växjö.

Eleverna är mycket nöjda och stolta över sin placering skriver mentor Synnöve Funke i ett meddelande till NWT. 

– Tävlingen är ett viktigt moment för att kunna få känna på vad det handlar om att hantera stress inom yrket och betydelsen av att göra rätt när det verkligen gäller. Det är högst troligt att de är kommande generationens duktiga yrkeschaufförer när de lämnar Herrgårdsgymnasiet vt-17, skriver Funke.

Tävlingen omfattar olika delmoment som speglar en yrkeschaufförs vardag.

De åtta eleverna kämpade hårt och lyckades knipa en tredje plats. Vann gjorde en skola från Växjö.

Eleverna är mycket nöjda och stolta över sin placering skriver mentor Synnöve Funke i ett meddelande till NWT. 

– Tävlingen är ett viktigt moment för att kunna få känna på vad det handlar om att hantera stress inom yrket och betydelsen av att göra rätt när det verkligen gäller. Det är högst troligt att de är kommande generationens duktiga yrkeschaufförer när de lämnar Herrgårdsgymnasiet vt-17, skriver Funke.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.