2016-09-08 16:52

2016-09-08 16:52

Snart öppnar närvårdsplatserna

SÄFFLE: Följ med in i de nyrenoverade lokalerna i ST:s webb-tv-klipp

19 september öppnar landstinget de första närvårdsplatserna i Säffle. Avdelningen kommer vara anpassad för den vård som många multisjuka äldre behöver.

På torsdagen var politiker och tjänstemän på sjukhuset i Säffle för att titta på den nya avdelningen med närvårdsplatser. Många var nöjda över att de första patienterna snart kan tas emot.

– Det känns helt underbart. Äntligen får värmlänningarna den här anpassade vården, säger Marianne Utterdahl (SiV) ledamot i kommunfullmäktige i Säffle.

På närvårdsplatserna ska personer som inte är i behov av alla resurser som finns på ett sjukhus med akutsjukvård, men som ändå behöver vara inneliggande en tid, få vård. På avdelningen kommer det att arbeta en läkare dagtid samt sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut samt en vårdadministratör/receptionist.

På torsdagen var politiker och tjänstemän på sjukhuset i Säffle för att titta på den nya avdelningen med närvårdsplatser. Många var nöjda över att de första patienterna snart kan tas emot.

– Det känns helt underbart. Äntligen får värmlänningarna den här anpassade vården, säger Marianne Utterdahl (SiV) ledamot i kommunfullmäktige i Säffle.

På närvårdsplatserna ska personer som inte är i behov av alla resurser som finns på ett sjukhus med akutsjukvård, men som ändå behöver vara inneliggande en tid, få vård. På avdelningen kommer det att arbeta en läkare dagtid samt sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut samt en vårdadministratör/receptionist.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.