2016-09-08 13:05

2016-09-08 13:05

Slår larm om missförhållanden i omsorgen

SÄFFLE: Anmäler dåligt bemötande av ilsken personal

Personal i Säffle kommun anmäler att det förekommit missförhållanden inom omsorgsverksamheten.

De klagomål som ST tagit del av handlar om bemötande. En utpekad personal ska ha rutit ifrån ordentligt till sin kollega och även ha uppvisat ett otrevligt bemötande mot en äldre herre som inte vill att personalen ska komma till honom någon mer gång.

Enligt anmälan har den anställda ett ”fruktansvärt humör” som går ut över både omsorgstagare och kollegor.

I augusti fick kommunen in två larm om att en brukare inte vågar larma om nätterna när den utpekade personalen jobbar. Händer någonting de nätterna personen är i tjänst, väljer brukaren att ringa anhöriga istället. Det här har påtalats tidigare, men problemet kvarstår, enligt anmälan.

De klagomål som ST tagit del av handlar om bemötande. En utpekad personal ska ha rutit ifrån ordentligt till sin kollega och även ha uppvisat ett otrevligt bemötande mot en äldre herre som inte vill att personalen ska komma till honom någon mer gång.

Enligt anmälan har den anställda ett ”fruktansvärt humör” som går ut över både omsorgstagare och kollegor.

I augusti fick kommunen in två larm om att en brukare inte vågar larma om nätterna när den utpekade personalen jobbar. Händer någonting de nätterna personen är i tjänst, väljer brukaren att ringa anhöriga istället. Det här har påtalats tidigare, men problemet kvarstår, enligt anmälan.