2016-09-06 16:31

2016-09-06 16:31

Föreslår vaccination av kommunanställda

SÄFFLE: Sverigedemokraterna skriver motion om TBC

Sverigedemokraterna i Säffle vill att samtliga kommunanställda som riskerar att komma i kontakt med TBC, tuberkulos, i sitt arbete ska erbjudas vaccination bekostad av Säffle kommun.

Det var i måndags kväll som Sverigedemokraterna i Säffle genom Anders Anderberg och Billy Johansson lämnade in motionen. Såhär skriver de i sitt förslag:

– I dagens Sverige har det vid flera tillfällen uppdagats att de som kommer med flyktingströmmen bär på smittor, bland annat den dödliga infektionssjukdomen tuberkulos (...). TBC har varit en utrotad sjukdom i Sverige och det är inte en sjukdom vi vill ha tillbaka.

Politikerna vill att kommunen ska erbjuda TBC-vaccin till alla anställda som riskerar komma i kontakt med sjukdomen i sitt arbete. De vill också att man ska erbjuda nyanlända på olika boenden i kommunen att testas för TBC och vaccineras om de inte redan bär på smittan.

Det var i måndags kväll som Sverigedemokraterna i Säffle genom Anders Anderberg och Billy Johansson lämnade in motionen. Såhär skriver de i sitt förslag:

– I dagens Sverige har det vid flera tillfällen uppdagats att de som kommer med flyktingströmmen bär på smittor, bland annat den dödliga infektionssjukdomen tuberkulos (...). TBC har varit en utrotad sjukdom i Sverige och det är inte en sjukdom vi vill ha tillbaka.

Politikerna vill att kommunen ska erbjuda TBC-vaccin till alla anställda som riskerar komma i kontakt med sjukdomen i sitt arbete. De vill också att man ska erbjuda nyanlända på olika boenden i kommunen att testas för TBC och vaccineras om de inte redan bär på smittan.