2016-09-01 09:32

2016-09-01 09:32

Nu öppnas Vattentornet

SÄFFLE: Kulturnatt med många höjdpunkter

Premiären i Vattentornet är höjdpunkten under Kulturnatten på fredag.
– Jag ser verkligen fram emot att visa vad vi gjort av det gamla tornet, säger Oscar Magnusson.

Oscar Magnusson, ägare och grundare till Konsthallen Sliperiet i Borgvik, är projektets konstnärliga ledare. Han har under ett par år haft en nära dialog med Säffle kommun som resulterat i att tornet efter 50 år som duvornas hemvist, har fått en helt ny skepnad.

Landshövdingen

På fredag är det vernissage för den första utställningen som är signerad Ingalill Klenell och invigs av landshövdingen Kenneth Johansson. Oscar Magnusson är mycket nöjd med hur byggnadens udda format har utnyttjats i en utställning som sannolikt kommer att väcka uppmärksamhet. Han är glad över den satsning som Säffle har gjort för att tillvarata byggnadens potential.

– Det är fantastiskt när en kommun ser möjligheter, när en kommun vågar, när man ser i deras ögon att de också kan visualisera min vision, säger Oscar.

Namnet på Ingalena Klenell verk är Forests of Säffle och består av ett stort antal delar i glas.

– Det är ett unikt verk skapat för ett vattentorn ritat av en av våra stora arkitekter Ivar Tengbom. Liksom själva tornets stenar har glas fogats samman och utan ritning växt till träd i samspel med byggnadens och omgivningens själ och arkitektur, berättar hon.

Ett besöksmål

Efter fredagens vernissage kommer utställningen att vara öppet varje helg under september. Syftet med satsningen på vattentornet är att det ska bli ett besöksmål som lockar människor till Säffle, skapa liv och rörelse i stadskärnan och ge ringar på vattnet för butiker, kaféer, restauranger och boenden.

– Vi vill att fler ska upptäcka vad Säffle har att erbjuda i form av vackra miljöer, ett rikt kulturliv och mysiga kaféer och butiker, säger kommunalrådet Dag Rogne.

Kulturnattens program är späckat och innehållsrikt: konst, poesi, musik och dans och massor med ljus i form av marschaller och flytande ljus i kanalen.

Oscar Magnusson, ägare och grundare till Konsthallen Sliperiet i Borgvik, är projektets konstnärliga ledare. Han har under ett par år haft en nära dialog med Säffle kommun som resulterat i att tornet efter 50 år som duvornas hemvist, har fått en helt ny skepnad.

Landshövdingen

På fredag är det vernissage för den första utställningen som är signerad Ingalill Klenell och invigs av landshövdingen Kenneth Johansson. Oscar Magnusson är mycket nöjd med hur byggnadens udda format har utnyttjats i en utställning som sannolikt kommer att väcka uppmärksamhet. Han är glad över den satsning som Säffle har gjort för att tillvarata byggnadens potential.

– Det är fantastiskt när en kommun ser möjligheter, när en kommun vågar, när man ser i deras ögon att de också kan visualisera min vision, säger Oscar.

Namnet på Ingalena Klenell verk är Forests of Säffle och består av ett stort antal delar i glas.

– Det är ett unikt verk skapat för ett vattentorn ritat av en av våra stora arkitekter Ivar Tengbom. Liksom själva tornets stenar har glas fogats samman och utan ritning växt till träd i samspel med byggnadens och omgivningens själ och arkitektur, berättar hon.

Ett besöksmål

Efter fredagens vernissage kommer utställningen att vara öppet varje helg under september. Syftet med satsningen på vattentornet är att det ska bli ett besöksmål som lockar människor till Säffle, skapa liv och rörelse i stadskärnan och ge ringar på vattnet för butiker, kaféer, restauranger och boenden.

– Vi vill att fler ska upptäcka vad Säffle har att erbjuda i form av vackra miljöer, ett rikt kulturliv och mysiga kaféer och butiker, säger kommunalrådet Dag Rogne.

Kulturnattens program är späckat och innehållsrikt: konst, poesi, musik och dans och massor med ljus i form av marschaller och flytande ljus i kanalen.