2016-08-15 16:59

2016-10-03 09:11

Repetitionerna i gång för My Fair Lady

SÄFFLE: Träffa huvudrollsinnehavarna i vårt webb-tv-klipp

Intresset från publiken är stort redan på förhand inför höstens premiär av musikalen My Fair Lady på Säffleoperan.
På måndagen avslöjades vilka som spelar huvudrollerna och det bjöds på ett smakprov av musiken.

Eliza Doolittle kommer att spelas av Jenny Bergqvist, som tidigare haft roller i bland annat Wermland Operas ”En gentlemans handbok i kärlek och mord” och ”Parade”. Som professor Henry Higgins ser vi Daniel Träff, som tidigare haft roller inom både teater, film, TV och radio, bland annat i ”Svensson Svensson på semester och ”I Hetaste Laget” på Oscarsteatern.

Bland huvudrollerna finns även bekanta ansikten från Säffleoperan. Thomas Kihlström, som medverkat i en mängd uppsättningar, spelar Alfred P. Doolittle, pappa till Eliza, och Johan Nordgren gör rollen som Freddy Eynsford-Hill.

Fru Giggins spelas av Viveka Sigzelius, som har en lång karriär inom teatern och tidigare varit verksam bland annat vid Ingesunds folkhögskola.

Regissör är Mattias Palm, som tidigare även regisserat Skönheten & Odjuret och The Producers på Säffleoperan.

– My Fair Lady är ett fantastiskt bra verk. Den har kallats ”the perfect musical” och det är lätt att förstå. Det är ett manus av allra högsta klass, med fantastiska sångtexter och musik. Varje låt är en hit.

Hur blir Säffleoperans version av My Fair Lady?

– Vi vill ha en klassisk My Fair Lady men den ska samtidigt kännas fräsch för en publik 2016, säger Mattias Palm.

Den planerade premiären på Säffleoperan är 1 oktober.

Eliza Doolittle kommer att spelas av Jenny Bergqvist, som tidigare haft roller i bland annat Wermland Operas ”En gentlemans handbok i kärlek och mord” och ”Parade”. Som professor Henry Higgins ser vi Daniel Träff, som tidigare haft roller inom både teater, film, TV och radio, bland annat i ”Svensson Svensson på semester och ”I Hetaste Laget” på Oscarsteatern.

Bland huvudrollerna finns även bekanta ansikten från Säffleoperan. Thomas Kihlström, som medverkat i en mängd uppsättningar, spelar Alfred P. Doolittle, pappa till Eliza, och Johan Nordgren gör rollen som Freddy Eynsford-Hill.

Fru Giggins spelas av Viveka Sigzelius, som har en lång karriär inom teatern och tidigare varit verksam bland annat vid Ingesunds folkhögskola.

Regissör är Mattias Palm, som tidigare även regisserat Skönheten & Odjuret och The Producers på Säffleoperan.

– My Fair Lady är ett fantastiskt bra verk. Den har kallats ”the perfect musical” och det är lätt att förstå. Det är ett manus av allra högsta klass, med fantastiska sångtexter och musik. Varje låt är en hit.

Hur blir Säffleoperans version av My Fair Lady?

– Vi vill ha en klassisk My Fair Lady men den ska samtidigt kännas fräsch för en publik 2016, säger Mattias Palm.

Den planerade premiären på Säffleoperan är 1 oktober.