2016-08-11 10:28

2016-08-11 10:28

Svanskog vinnare igen

SÄFFLE: Åter i serieledning efter stark insats

Efter förlusten i höstens inledningsmatch mot Örnen studsade Svanskog under onsdagskvällen tillbaka i gammal form när man besegrade Sörby IK.
– Jag är nöjd med vad vi presterar, sa tränare Roland Strandh efter matchen.

Svanskogs IF har en mycket bra vårsäsong bakom sig och innehar efter onsdagens match serieledningen i division 5 västra, dock med en match mer spelad än toppkonkurrenten Fiskevik.

Svanskog startade matchen genom att sätta högsta fart och kunde genom ett bra bolltempo skapa flera chanser – den farligaste redan efter fem minuter när man efter en hörna får ett kanonläge, men skottet går över.

Spelet jämnas ut en aning efterhand, men det är fortfarande Svanskog som äger mest boll. Ledningen kommer också en stund in i halvleken, då Stefan Persson hittar nätet efter ett fint inlägg från vänsterkanten.

Totaldominans

Allt eftersom halvlekens minuter tickar iväg får Svanskog mer och mer kontroll över händelserna. Sörby mattades påtagligt och innan halvleken var slut hade Svanskog gjort ytterligare tre mål. 2-0 gjordes av duktige forwarden Alexander Wargh-Karlsson efter att ha blivit frispelad från halva planen. 3-0 kom en stund senare och gjordes av Jacob Wolfbrandt, innan den evigt unge ytterspringaren Magnus Jansson satte bollen i mål till 4-0. En mycket bra halvlek av Svanskog, medan Sörby IK hade stora svårigheter med sitt markerings- och försvarsspel stundtals.

Nöjdhet i andra

I den andra halvlekens inledning sticker Sörby upp några gånger, medan Svanskog verkar aningen nonchalanta inledningsvis när sista passningen ska slås. Efter en stund tar Svanskog över totalt och Sörby börjar gå allt mer på knäna. I samma veva kommer också utdelningen, då Stefan Persson gör sitt andra mål för matchen. Slutresultatet spikas en stund senare när Niklas Olsson gör 6-0. Niklas var för övrigt en av matchens förgrundsfigurer med sitt effektiva slit på mittfältet. Tillsammans med mittfältskollegan Christian ”Kricke” Rahm och mittbacksparet Jimmy Karlsson och Mikael Johansson utgör de en mycket stabil centrallinje i laget.

”Ett lag på banan”

Efter matchen var SIF:s tränare Roland Strandh nöjd med sitt lag.

– Vi har varit lite osäkra på var vi står inför hösten, men i dag gör vi det bra. Vi har hela tiden bra kombinationer, rullar och vårdar bollen. Större delen av matchen är det ett lag på banan.

Blev ni lite nöjda i andra?

– Ja, kanske. Det är alltid svårt att gå in med en stor och trygg ledning, men jag är ändå väldigt nöjd med vad vi presterar. Sörby ska också ha en eloge för hur de kämpar.

Nästa match för Svanskog är redan på lördag, en seriefinal mot Fiskevik. Det blir inledningen på en tuff spelperiod för laget.

– Det är väldigt tufft framöver. Jag tror vi spelar 6 matcher under en treveckorsperiod, säger Strandh.

Svanskogs IF har en mycket bra vårsäsong bakom sig och innehar efter onsdagens match serieledningen i division 5 västra, dock med en match mer spelad än toppkonkurrenten Fiskevik.

Svanskog startade matchen genom att sätta högsta fart och kunde genom ett bra bolltempo skapa flera chanser – den farligaste redan efter fem minuter när man efter en hörna får ett kanonläge, men skottet går över.

Spelet jämnas ut en aning efterhand, men det är fortfarande Svanskog som äger mest boll. Ledningen kommer också en stund in i halvleken, då Stefan Persson hittar nätet efter ett fint inlägg från vänsterkanten.

Totaldominans

Allt eftersom halvlekens minuter tickar iväg får Svanskog mer och mer kontroll över händelserna. Sörby mattades påtagligt och innan halvleken var slut hade Svanskog gjort ytterligare tre mål. 2-0 gjordes av duktige forwarden Alexander Wargh-Karlsson efter att ha blivit frispelad från halva planen. 3-0 kom en stund senare och gjordes av Jacob Wolfbrandt, innan den evigt unge ytterspringaren Magnus Jansson satte bollen i mål till 4-0. En mycket bra halvlek av Svanskog, medan Sörby IK hade stora svårigheter med sitt markerings- och försvarsspel stundtals.

Nöjdhet i andra

I den andra halvlekens inledning sticker Sörby upp några gånger, medan Svanskog verkar aningen nonchalanta inledningsvis när sista passningen ska slås. Efter en stund tar Svanskog över totalt och Sörby börjar gå allt mer på knäna. I samma veva kommer också utdelningen, då Stefan Persson gör sitt andra mål för matchen. Slutresultatet spikas en stund senare när Niklas Olsson gör 6-0. Niklas var för övrigt en av matchens förgrundsfigurer med sitt effektiva slit på mittfältet. Tillsammans med mittfältskollegan Christian ”Kricke” Rahm och mittbacksparet Jimmy Karlsson och Mikael Johansson utgör de en mycket stabil centrallinje i laget.

”Ett lag på banan”

Efter matchen var SIF:s tränare Roland Strandh nöjd med sitt lag.

– Vi har varit lite osäkra på var vi står inför hösten, men i dag gör vi det bra. Vi har hela tiden bra kombinationer, rullar och vårdar bollen. Större delen av matchen är det ett lag på banan.

Blev ni lite nöjda i andra?

– Ja, kanske. Det är alltid svårt att gå in med en stor och trygg ledning, men jag är ändå väldigt nöjd med vad vi presterar. Sörby ska också ha en eloge för hur de kämpar.

Nästa match för Svanskog är redan på lördag, en seriefinal mot Fiskevik. Det blir inledningen på en tuff spelperiod för laget.

– Det är väldigt tufft framöver. Jag tror vi spelar 6 matcher under en treveckorsperiod, säger Strandh.

  • Robin Widing