2016-07-28 06:00

2016-07-28 20:09

Rekordsommar på Ekenäs

VÄRMLANDSNÄS: Otroligt mycket folk

Sommaren som hittills har gått har lockat otroligt mycket folk till Ekenäs, både till campingen, båtplatserna och till restaurangen.
– Det har varit en fantastisk sommar för oss, säger Pia Nord.

På Ekenäs har man under sommaren haft full upp.

De har haft en häpnadsväckande sommar med mycket, mycket mer folk än tidigare år. Det har med andra ord varit en rekordsommar för Pia och Martin Nord som driver gästhamn, camping, och restaurang tillsammans med Eskilsäters Idrottsförening på Ekenäs.

– Det har varit en fantastisk sommar – det har varit så otroligt mycket folk både på campingen, restaurangen och i hamnen. Förra veckan var det överfullt på båtar, så Eskilsäter IF, som vi har ett jättebra samarbete med, hjälpte oss och lånade ut båtplatser som inte användes. Jag tror att hela Ekenäs var fullbelagt med båtar den veckan, säger Pia Nord och skrattar.

Vad tror du besöksökningen beror på?

– Jag vet faktiskt inte – vi har ju inget direkt nytt här ute, förutom tältet, utan har kört på som förut. Det är dock många som pratar om vad fint det är här ute, så jag antar att det är ett gott rykte som sprider sig och gör att folk tar sig en tur ut till oss, säger Pia och fortsätter:

– Det är helt obegripligt att det kommer så mycket folk till ett så litet ställe.

Ett längre reportage från Ekenäs hittar du i dagens ST papper.

På Ekenäs har man under sommaren haft full upp.

De har haft en häpnadsväckande sommar med mycket, mycket mer folk än tidigare år. Det har med andra ord varit en rekordsommar för Pia och Martin Nord som driver gästhamn, camping, och restaurang tillsammans med Eskilsäters Idrottsförening på Ekenäs.

– Det har varit en fantastisk sommar – det har varit så otroligt mycket folk både på campingen, restaurangen och i hamnen. Förra veckan var det överfullt på båtar, så Eskilsäter IF, som vi har ett jättebra samarbete med, hjälpte oss och lånade ut båtplatser som inte användes. Jag tror att hela Ekenäs var fullbelagt med båtar den veckan, säger Pia Nord och skrattar.

Vad tror du besöksökningen beror på?

– Jag vet faktiskt inte – vi har ju inget direkt nytt här ute, förutom tältet, utan har kört på som förut. Det är dock många som pratar om vad fint det är här ute, så jag antar att det är ett gott rykte som sprider sig och gör att folk tar sig en tur ut till oss, säger Pia och fortsätter:

– Det är helt obegripligt att det kommer så mycket folk till ett så litet ställe.

Ett längre reportage från Ekenäs hittar du i dagens ST papper.