2016-07-16 06:00

2016-07-16 06:00

Starkt halvår för Brandt

SÄFFLE: Ökat med 30 procent

BIL Swedens läns- och kommunfördelande nyregistreringsstatistik för juni 2016 visar att den svenska bilförsäljningen går mot ett nytt rekordår. ST kollade med Brandt för att se om deras första halvår varit lika lyckat.

Det har varit ett rekordstarkt första halvår på bilmarknaden i Sverige, och registreringarna av nya personbilar ökade i samtliga län. Brandt i Säffle har också observerat en markant ökning av bilförsäljningen och går även de mot ett rekordår.

– Första halvåret har varit fantastiskt för oss då vår omsättning på bilförsäljningen i Säffle har ökat med 30 procent gentemot 2015, säger försäljningschef Patrik Delin på Brandt i Säffle och fortsätter:

– Detta känns jättebra, med tanke på att 2015 blev ett rekordår i sig. Denna ökning ser vi både på våra personbilar och transportbilar.

Ser framåt

Enligt BIL Sweden var uppgången på 12 procent i Sverige som helhet, och självklart är Patrik och de andra på Brandt i Säffle mycket positiva till utvecklingen.

– Det känns jätteroligt och innebär att vi kan se framåt med glädje på verksamheten här i Säffle, där vi även har verkstadssidan som servar och reparerar Volvo, Renault och Ford, samt lastbilsverkstad för tunga fordon, avslutar Patrik.

– Den positiva utvecklingen på bilmarknaden förklaras av den starka svenska konjunkturen med ökad sysselsättning och ökade disponibla inkomster hos hushållen, rekordlåga räntor, ökad privatleasing som attraherar nya köpargrupper och balanserade begagnatlager, berättar Bertil Moldén, VD för BIL Sweden i ett pressmeddelande.

Det har varit ett rekordstarkt första halvår på bilmarknaden i Sverige, och registreringarna av nya personbilar ökade i samtliga län. Brandt i Säffle har också observerat en markant ökning av bilförsäljningen och går även de mot ett rekordår.

– Första halvåret har varit fantastiskt för oss då vår omsättning på bilförsäljningen i Säffle har ökat med 30 procent gentemot 2015, säger försäljningschef Patrik Delin på Brandt i Säffle och fortsätter:

– Detta känns jättebra, med tanke på att 2015 blev ett rekordår i sig. Denna ökning ser vi både på våra personbilar och transportbilar.

Ser framåt

Enligt BIL Sweden var uppgången på 12 procent i Sverige som helhet, och självklart är Patrik och de andra på Brandt i Säffle mycket positiva till utvecklingen.

– Det känns jätteroligt och innebär att vi kan se framåt med glädje på verksamheten här i Säffle, där vi även har verkstadssidan som servar och reparerar Volvo, Renault och Ford, samt lastbilsverkstad för tunga fordon, avslutar Patrik.

– Den positiva utvecklingen på bilmarknaden förklaras av den starka svenska konjunkturen med ökad sysselsättning och ökade disponibla inkomster hos hushållen, rekordlåga räntor, ökad privatleasing som attraherar nya köpargrupper och balanserade begagnatlager, berättar Bertil Moldén, VD för BIL Sweden i ett pressmeddelande.