2016-07-14 13:54

2016-07-14 13:54

Värmländsk fil väntas nå kunderna i höst

VÄRMLANDS NYSÄTER: "Vi har kulturen klar"

Värmlandsmjölken får sällskap i kyldiskarna. Om allt går som det ska utökas Wermlands Mejeris sortiment med en ny produkt: Värmlandsfilen.

Det mesta går som tåget för Wermlands Mejeri i Värmlands Nysäter. nwt.se har i omgångar berättat om mejeriets succé, om utbyggnad, utökad produktion och nyanställningar. Nu kommer nästa satsning, en värmländsk fil. Men när filen når kunderna är ännu inte klart.

I butik i höst

– Vi hoppas på någon gång i höst, kanske lagom till ettårsdagen. Vi har inte gjort några tester eller tagit fram förpackningar än, det är mycket som ska falla på plats. Men vi har kulturen klar, säger mejeriets vd Yngve Gustafsson.

Hur kommer den smaka?

– Jag vill helst se en lite syrligare och fetare fil, med en fetthalt på 3,5 procent.

Det mesta går som tåget för Wermlands Mejeri i Värmlands Nysäter. nwt.se har i omgångar berättat om mejeriets succé, om utbyggnad, utökad produktion och nyanställningar. Nu kommer nästa satsning, en värmländsk fil. Men när filen når kunderna är ännu inte klart.

I butik i höst

– Vi hoppas på någon gång i höst, kanske lagom till ettårsdagen. Vi har inte gjort några tester eller tagit fram förpackningar än, det är mycket som ska falla på plats. Men vi har kulturen klar, säger mejeriets vd Yngve Gustafsson.

Hur kommer den smaka?

– Jag vill helst se en lite syrligare och fetare fil, med en fetthalt på 3,5 procent.