2016-07-14 08:30

2016-07-14 08:30

Hudson Bay öppnar upp

SÄFFLE: "Vi är ju lite galna också"

På lördag är det tolfte året i rad som Westernfesten i Svanskog anordnas i nuvarande utförande. I flera månader har förberedelserna pågått och man är nu inne på slutspurten för att få allt klart till helgens festligheter.

Det har varit framgångsrika år för Westernfesten i Svanskog. Man har stadigt legat på mellan 1500 och 2000 besökare per år, och från arrangörernas håll hoppas man naturligtvis på liknande siffror även i år.

– Vi kör på samma upplägg som tidigare år. Det som är nytt är som alltid vissa nybyggen på området och vissa uppfräschningar. I år har vi gjort ett stort serveringstak till exempel.

För alla åldrar

Ett av framgångsrecepten tror Birgitta Dahlgren, en av arrangörerna, är det breda utbudet av aktiviteter.

– Först och främst är det helt enkelt för att jag tycker att vi anordnar en riktigt bra fest. Sedan erbjuder vi något för alla åldrar, både barn och vuxna. Det spelar ingen roll om du är 10 år eller 100, skrattar hon. Det breda utbudet gör mycket.

Temat med inriktning mot västern, cowboys och indianer kan tyckas relativt smalt och något som skulle engagera en ganska liten mängd människor. Men det är ett intresse som förenar alla som arbetar ideellt med Westernfesten och även många av de som besöker den.

– För mig började väl egentligen allt med ridning. Men sedan är det roligt att leva sig in i den tiden. Vi är ju lite galna också, säger Birgitta Dahlgren.

Musiken viktig

Att det inte är några större nyheter på årets fest är en sanning med en liten modifikation. Det är inte bara alla västern-inspirerade aktiviteter som utmärker sig den här dagen. Man försöker hela tiden från arrangörshåll att förnya musiken.

– Vi försöker ju ha nya artister som uppträder varje år. Musiken är en stor del av den här festen, och då främst countrymusik. I år besöker ”Southern Aces”, ett coverband från Brålanda, festen och spelar låtar av bland andra Johnny Cash. Tone Wattum, som vi brukar kalla ”Norges Dolly Parton”, kommer också.

Det har varit framgångsrika år för Westernfesten i Svanskog. Man har stadigt legat på mellan 1500 och 2000 besökare per år, och från arrangörernas håll hoppas man naturligtvis på liknande siffror även i år.

– Vi kör på samma upplägg som tidigare år. Det som är nytt är som alltid vissa nybyggen på området och vissa uppfräschningar. I år har vi gjort ett stort serveringstak till exempel.

För alla åldrar

Ett av framgångsrecepten tror Birgitta Dahlgren, en av arrangörerna, är det breda utbudet av aktiviteter.

– Först och främst är det helt enkelt för att jag tycker att vi anordnar en riktigt bra fest. Sedan erbjuder vi något för alla åldrar, både barn och vuxna. Det spelar ingen roll om du är 10 år eller 100, skrattar hon. Det breda utbudet gör mycket.

Temat med inriktning mot västern, cowboys och indianer kan tyckas relativt smalt och något som skulle engagera en ganska liten mängd människor. Men det är ett intresse som förenar alla som arbetar ideellt med Westernfesten och även många av de som besöker den.

– För mig började väl egentligen allt med ridning. Men sedan är det roligt att leva sig in i den tiden. Vi är ju lite galna också, säger Birgitta Dahlgren.

Musiken viktig

Att det inte är några större nyheter på årets fest är en sanning med en liten modifikation. Det är inte bara alla västern-inspirerade aktiviteter som utmärker sig den här dagen. Man försöker hela tiden från arrangörshåll att förnya musiken.

– Vi försöker ju ha nya artister som uppträder varje år. Musiken är en stor del av den här festen, och då främst countrymusik. I år besöker ”Southern Aces”, ett coverband från Brålanda, festen och spelar låtar av bland andra Johnny Cash. Tone Wattum, som vi brukar kalla ”Norges Dolly Parton”, kommer också.

  • Robin Widing

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.