2016-07-13 16:47

2016-07-13 16:49

"Det är oetiskt att ta med barnen till Pride"

SÄFFLE: Säfflepolitikern Mathias Gyllensteen Söderström angriper Pride

Säfflepolitikern Mathias Gyllensteen Söderström (SD) tycker att det är oetiskt att ta med sig barn till Pride och betecknar det som vidrigt när arrangörerna påstår att Pride handlar om alla människors lika värde.
– Den åsikten står jag för, säger han till ST.

Det är på Facebook som Mathias Gyllensteen Söderström uttalar sig om Säffle-Tidningens artikel om Pride i tisdags. Han skriver bland annat, på ST:s Facebooksida:

"Fruktansvärt ointelligent att förväxla Pride med alla människors lika värde. Att annonsera att Pride står för alla människors lika värde är en fullständigt vidrig och missvisande information som tyvärr ST sprider."

"Att ta med sina barn i en Pride-parad är fullständigt oetiskt med tanke på vad det faktiskt innebär."

"Eftersom Pride handlar om att exponera sin sexuella läggning i det offentliga rummet, anser jag att barn inte har något som helst att göra där."

"I min värld är det ganska sjukt och perverst att anordna en parad genom stan för att visa vilken sexuell tillhörighet man har."

Oetiskt med barn

Mathias Gyllensteen Söderström, som är Sverigedemokrat, är bland annat ersättare i kommunfullmäktige och socialnämnden, betonar att han uttalar sig som privatperson, inte vill utmålas som homofob och inte alls är mot Pride.

– Det är självklart att alla har rätt till olika sexuella läggningar. Men jag motsätter mig att Pride genomförs som ett familjejippo. Här sker det under falska förespeglingar och man spelar på det goda, säger han.

Han säger till ST att det blir oetiskt när man involverar barn i arrangemanget och ångrar inget av sina uttalanden om Pride:

– Jag står för min åsikt. Jag vill lyfta frågan om Pride och tycker att folk ska bilda sig en egen uppfattning om vad Pride egentligen handlar om, nämligen människans rätt till olika sexuella läggningar, säger han till ST.

Elin Hultebring Wärmlund är ordförande i Promotorerna som genomför Pride i Säffle. Hon gick i svaromål på Facebook och menar att Mathias Gyllensteen Söderström helt har missuppfattat vad Pride handlar om och flera gånger säger emot sig själv.

– Därför är detta egentligen en ickediskussion. Jag svarade honom bara därför att hans typ av åsikter och felaktiga påståenden inte får stå oemotsagda, säger hon.

Det som hon reagerade mest på i diskussionen var att Mathias Gyllensteen Söderström tilltalade henne med uttrycket ”lilla du”.

– Han använder sig av klassisk härskarteknik. Jag tycker inte det är rimligt att en kommunpolitiker gör det när han diskuterar med en 22-årig tjej i ett offentligt forum, säger Elin Hultebring Wärmland.

Det är på Facebook som Mathias Gyllensteen Söderström uttalar sig om Säffle-Tidningens artikel om Pride i tisdags. Han skriver bland annat, på ST:s Facebooksida:

"Fruktansvärt ointelligent att förväxla Pride med alla människors lika värde. Att annonsera att Pride står för alla människors lika värde är en fullständigt vidrig och missvisande information som tyvärr ST sprider."

"Att ta med sina barn i en Pride-parad är fullständigt oetiskt med tanke på vad det faktiskt innebär."

"Eftersom Pride handlar om att exponera sin sexuella läggning i det offentliga rummet, anser jag att barn inte har något som helst att göra där."

"I min värld är det ganska sjukt och perverst att anordna en parad genom stan för att visa vilken sexuell tillhörighet man har."

Oetiskt med barn

Mathias Gyllensteen Söderström, som är Sverigedemokrat, är bland annat ersättare i kommunfullmäktige och socialnämnden, betonar att han uttalar sig som privatperson, inte vill utmålas som homofob och inte alls är mot Pride.

– Det är självklart att alla har rätt till olika sexuella läggningar. Men jag motsätter mig att Pride genomförs som ett familjejippo. Här sker det under falska förespeglingar och man spelar på det goda, säger han.

Han säger till ST att det blir oetiskt när man involverar barn i arrangemanget och ångrar inget av sina uttalanden om Pride:

– Jag står för min åsikt. Jag vill lyfta frågan om Pride och tycker att folk ska bilda sig en egen uppfattning om vad Pride egentligen handlar om, nämligen människans rätt till olika sexuella läggningar, säger han till ST.

Elin Hultebring Wärmlund är ordförande i Promotorerna som genomför Pride i Säffle. Hon gick i svaromål på Facebook och menar att Mathias Gyllensteen Söderström helt har missuppfattat vad Pride handlar om och flera gånger säger emot sig själv.

– Därför är detta egentligen en ickediskussion. Jag svarade honom bara därför att hans typ av åsikter och felaktiga påståenden inte får stå oemotsagda, säger hon.

Det som hon reagerade mest på i diskussionen var att Mathias Gyllensteen Söderström tilltalade henne med uttrycket ”lilla du”.

– Han använder sig av klassisk härskarteknik. Jag tycker inte det är rimligt att en kommunpolitiker gör det när han diskuterar med en 22-årig tjej i ett offentligt forum, säger Elin Hultebring Wärmland.