2016-07-04 17:01

2016-07-04 17:02

Kommunalrådets hip hop-succé

SÄFFLE: Dag Rogne (C) rappar årets sommarhälsning

I fjol tipsade han på kommunens hemsida om smultronställen och aktiviteter i sommar-Säffle. I år tar Dag Rogne (C) sommarhälsningen ett steg längre.

På sin facebooksida poserar han med hip hop-luva och solglasögon och via ett ljudklipp önskar han vännerna en skön sommar.

– Låten är ju amatörmässig, men det är med glimten i ögat och jag bjuder på mig själv, säger en glad Dag Rogne och skrattar.

Hur fick du idén?

– Min son visade mig den här mobilappen som jag tyckte var häftig. Man pratar in meningar i appen och så förvandlar den pratet till en raplåt, förklarar Dag. Vi tänkte appen kunde användas för att göra en sommarhälsning. Jag satt en kväll när jag kollade fotboll på tv och skrev ner vad jag kände.

”... Säffle är så underbart, sommaren är en riktig fest ... jag önskar er en skön sommar ... bada, sola och koppla av ... till hösten tar vi nya tag...tillsammans gör vi Säffle bäst”....så rappar Dag Rogne årets sommarhälsning.

I Almedalen

Ljudklippet länkas även på kommunens facebooksida och där hyllas och delas sommarhälsningen. Tidigare har Dag Rogne julrimmat under ett fullmäktigemöte, men några större konstnärliga ambitioner finns inte, säger han.

När Säffle-Tidningen ringer honom, är han i Almedalen i Visby.

– Vi är några stycken från Centerpartiet här. Almedalen är ett bra tillfälle ha lyssna på intressanta samtal och seminarier.

Vilka reaktioner har du fått på sommarhälsningen?

– Bara positivt, folk tycker det är kul.

På sin facebooksida poserar han med hip hop-luva och solglasögon och via ett ljudklipp önskar han vännerna en skön sommar.

– Låten är ju amatörmässig, men det är med glimten i ögat och jag bjuder på mig själv, säger en glad Dag Rogne och skrattar.

Hur fick du idén?

– Min son visade mig den här mobilappen som jag tyckte var häftig. Man pratar in meningar i appen och så förvandlar den pratet till en raplåt, förklarar Dag. Vi tänkte appen kunde användas för att göra en sommarhälsning. Jag satt en kväll när jag kollade fotboll på tv och skrev ner vad jag kände.

”... Säffle är så underbart, sommaren är en riktig fest ... jag önskar er en skön sommar ... bada, sola och koppla av ... till hösten tar vi nya tag...tillsammans gör vi Säffle bäst”....så rappar Dag Rogne årets sommarhälsning.

I Almedalen

Ljudklippet länkas även på kommunens facebooksida och där hyllas och delas sommarhälsningen. Tidigare har Dag Rogne julrimmat under ett fullmäktigemöte, men några större konstnärliga ambitioner finns inte, säger han.

När Säffle-Tidningen ringer honom, är han i Almedalen i Visby.

– Vi är några stycken från Centerpartiet här. Almedalen är ett bra tillfälle ha lyssna på intressanta samtal och seminarier.

Vilka reaktioner har du fått på sommarhälsningen?

– Bara positivt, folk tycker det är kul.

  • Albin Norén

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.