2016-06-20 08:29

2016-06-20 08:29

Isa artist på Säffle Pride

SÄFFLE: Årets tema är "För att vi kan"

16 juli är datumet för årets Säffle Pride. Planeringen pågår för fullt och nu är det klart att artisten Isa kommer att uppträda.

Även i år kommer det under Säffle Pride att bli en parad från Furuskogsparken genom centrum och till Kanalparken. Där kommer bland annat Melodifestivalstjärnan Isa kommer att uppträda och internationella dragshowartisterna Duo-RAW kommer att finnas med under hela dagen.

– I år har vi verkligen försökt se till att det blir en riktig fest och att vi har lite större artister. Men vi försöker också fokusera mer på den seriösa delen. Om allt går som vi vill kommer vi att ha en föreläsning, visa bio och förhoppningsvis kommer det att finnas en Pridebakelse även i år, säger Karin Hultebring Wärmlund på kulturföreningen Promotorerna, som arrangerar Säffle Pride.

Exakt hur programmet kommer att se ut är ännu inte helt klart men det finns planer om att det kommer att hända saker även dagarna innan 16 juli så att det blir lite av en ”Pridevecka” i Säffle.

Tema för Säffle Pride i år är ”För att vi kan”, berättar Luz Enith Martinez, också en av arrangörerna från Promotorerna.

– Det är inte en självklarhet för många människor i andra länder att kunna komma ut och visa sin kärlek öppet. Vi hoppas att alla går ut och visar solidaritet.

Förra årets Pridefestival blev en succé och Luz Enith Martinez berättar att festivalen gjorde skillnad.

– Vi märkte att fler vågade komma ut. Säffle har förändrats efter Pride. Men det finns mycket kvar att göra och vi måste jobba vidare.

Då programmet ännu inte är helt spikat så finns möjlighet för fler föreningar och studieförbund att anmäla sitt intresse för att delta. Promotorerna efterlyser också fler funktionärer som vill vara med och hjälpa till att arrangera Säffle Pride.

Även i år kommer det under Säffle Pride att bli en parad från Furuskogsparken genom centrum och till Kanalparken. Där kommer bland annat Melodifestivalstjärnan Isa kommer att uppträda och internationella dragshowartisterna Duo-RAW kommer att finnas med under hela dagen.

– I år har vi verkligen försökt se till att det blir en riktig fest och att vi har lite större artister. Men vi försöker också fokusera mer på den seriösa delen. Om allt går som vi vill kommer vi att ha en föreläsning, visa bio och förhoppningsvis kommer det att finnas en Pridebakelse även i år, säger Karin Hultebring Wärmlund på kulturföreningen Promotorerna, som arrangerar Säffle Pride.

Exakt hur programmet kommer att se ut är ännu inte helt klart men det finns planer om att det kommer att hända saker även dagarna innan 16 juli så att det blir lite av en ”Pridevecka” i Säffle.

Tema för Säffle Pride i år är ”För att vi kan”, berättar Luz Enith Martinez, också en av arrangörerna från Promotorerna.

– Det är inte en självklarhet för många människor i andra länder att kunna komma ut och visa sin kärlek öppet. Vi hoppas att alla går ut och visar solidaritet.

Förra årets Pridefestival blev en succé och Luz Enith Martinez berättar att festivalen gjorde skillnad.

– Vi märkte att fler vågade komma ut. Säffle har förändrats efter Pride. Men det finns mycket kvar att göra och vi måste jobba vidare.

Då programmet ännu inte är helt spikat så finns möjlighet för fler föreningar och studieförbund att anmäla sitt intresse för att delta. Promotorerna efterlyser också fler funktionärer som vill vara med och hjälpa till att arrangera Säffle Pride.