2016-06-13 11:40

2016-06-13 11:40

Start för bondemarknad

SÄFFLE: Stortorget fylldes med lokala försäljare

Under lördagen var det dags för bondemarknad på Stortorget i Säffle. Den trivsamma marknaden lockade en hel del besökare under dagen.

Det fanns sex bodar eller stånd under lördagens marknad – en tillökning med flera stycken sedan förra lördagen, då man ”tjuvstartade” lite.

Malin Zetterlund sålde smycken i sin bod, och var här för andra året i rad, och nu även för andra gången detta år.

– Jag tycker att det är roligt att det händer något på torget, sa hon.

Bra initiativ

Pelle, Per-Olof, Eriksson fanns också på plats från Adelsnäs och sålde kalkon. Han berättar att ifjol var det jättemycket folk och stort intresse, och han hoppas självklart på samma resultat även i år, trots att det inte riktigt kommit igång med besöksflödet ännu när ST hälsade på.

– Det är ett bra initiativ av Föreningen Elsa att fixa detta. Jag var med förra året också, och i år är det första tillfället jag är med, och ska försöka komma hit så ofta jag kan under denna period, säger Pelle.

Bakom ståndet Mor Carins Ostkaka fanns också Johan Larsson på plats i lördags. Här såldes det såklart ostkaka, men också kalvdans och sylt. Även Johan var med under förra årets marknad, och minns också den fina uppslutningen av besökare.

– Det är en bra idé med bondemarknaden. Det är roligt att det händer något, och vi är tacksamma för att vi blir inbjudna. Det är en kul grej, och det är väldigt positivt och skoj, sa Johan som också hoppades på bättre besökstillströmning nästkommande lördagar.

Mer om marknaden i ST papper i morgon, tisdag.

Det fanns sex bodar eller stånd under lördagens marknad – en tillökning med flera stycken sedan förra lördagen, då man ”tjuvstartade” lite.

Malin Zetterlund sålde smycken i sin bod, och var här för andra året i rad, och nu även för andra gången detta år.

– Jag tycker att det är roligt att det händer något på torget, sa hon.

Bra initiativ

Pelle, Per-Olof, Eriksson fanns också på plats från Adelsnäs och sålde kalkon. Han berättar att ifjol var det jättemycket folk och stort intresse, och han hoppas självklart på samma resultat även i år, trots att det inte riktigt kommit igång med besöksflödet ännu när ST hälsade på.

– Det är ett bra initiativ av Föreningen Elsa att fixa detta. Jag var med förra året också, och i år är det första tillfället jag är med, och ska försöka komma hit så ofta jag kan under denna period, säger Pelle.

Bakom ståndet Mor Carins Ostkaka fanns också Johan Larsson på plats i lördags. Här såldes det såklart ostkaka, men också kalvdans och sylt. Även Johan var med under förra årets marknad, och minns också den fina uppslutningen av besökare.

– Det är en bra idé med bondemarknaden. Det är roligt att det händer något, och vi är tacksamma för att vi blir inbjudna. Det är en kul grej, och det är väldigt positivt och skoj, sa Johan som också hoppades på bättre besökstillströmning nästkommande lördagar.

Mer om marknaden i ST papper i morgon, tisdag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.