2016-06-02 15:46

2016-06-02 15:46

Säffleelever får eftertraktade biljetter

SÄFFLE: Deltar på entreprenörskapsevent vid Chalmers

I år kommer sju elever från Herrgårdsgymnasiet i Säffle att åka till entreprenörskapskonferensen Emax.

Evenemanget går av stapeln 19-23 juni vid Chalmers i Göteborg och samlar varje år Sveriges främsta unga entreprenörer i åldern 18-20 år för att ge deltagarna inspiration, kunskap och nätverk.

Emax mixar föreläsningar, sociala aktiviteter, nätverksövningar, teambuildning, workshops, reellt företagscase och tävlingsmomentet som är en internetbaserad affärssimulering där deltagarna får prova på att driva ett företag.

Eleverna har ansökt om platser till arrangemanget och det är sju elever från teknikprogrammet som fått varsin plats till ett värde av 15 000 kronor styck.

– Ni har fått en varsin väldigt eftertraktad biljett. Det är stor konkurrens om att få åka. Värmland har tidigare skickat två elever och nu är det sju från Herrgårdsgymnasiet som får åka vilket är jätteroligt! säger Suzanne Malmberg, rektor på Herrgårdsgymnasiet.

De tre senaste åren har flera Herrgårdselever deltagit i arrangemanget. Eleverna vittnar om en positiv upplevelse och nya kunskaper.

– Anledningen till att vi satsar på att skicka elever till Emax är att vi i ett tidigt skede vill stärka självkänsla, attityder och skapa ett positivt förhållningssätt till företagande och företagsamhet. Vi vill rusta ungdomarna. Förhoppningsvis kommer några av dem att starta företag i framtiden, säger Pia Proper, näringslivschef.

Evenemanget går av stapeln 19-23 juni vid Chalmers i Göteborg och samlar varje år Sveriges främsta unga entreprenörer i åldern 18-20 år för att ge deltagarna inspiration, kunskap och nätverk.

Emax mixar föreläsningar, sociala aktiviteter, nätverksövningar, teambuildning, workshops, reellt företagscase och tävlingsmomentet som är en internetbaserad affärssimulering där deltagarna får prova på att driva ett företag.

Eleverna har ansökt om platser till arrangemanget och det är sju elever från teknikprogrammet som fått varsin plats till ett värde av 15 000 kronor styck.

– Ni har fått en varsin väldigt eftertraktad biljett. Det är stor konkurrens om att få åka. Värmland har tidigare skickat två elever och nu är det sju från Herrgårdsgymnasiet som får åka vilket är jätteroligt! säger Suzanne Malmberg, rektor på Herrgårdsgymnasiet.

De tre senaste åren har flera Herrgårdselever deltagit i arrangemanget. Eleverna vittnar om en positiv upplevelse och nya kunskaper.

– Anledningen till att vi satsar på att skicka elever till Emax är att vi i ett tidigt skede vill stärka självkänsla, attityder och skapa ett positivt förhållningssätt till företagande och företagsamhet. Vi vill rusta ungdomarna. Förhoppningsvis kommer några av dem att starta företag i framtiden, säger Pia Proper, näringslivschef.