2016-06-02 08:28

2016-06-02 08:28

Säffle kan få flera utegym

SÄFFLE: "Behöver investera i medborgarnas hälsa"

Säffle kan få ett eller flera utegym i anslutning till de lekparker som finns i dag. Frågan har lyfts av politikerna Sebastian Hidén och Marianne Utterdahl (SiV) i en ny motion.

Det var i måndags i samband med kommunfullmäktigesammanträdet som motionen om utegym lämnades in. Politikerna lyfter i sitt förslag fördelarna med fysisk aktivitet och berättar att flera kommuner i landet har investerat i utegym för att medborgarna i kommunen med begränsade resurser också ska ges möjlighet att träna.

– Det innebär dessutom att flera föräldrar hinner med att motionera, då det inte behövs barnpassning. Barn och ungdomar som följer med till lekparken får också motion, skriver politikerna och fortsätter.

– Parkerna i Säffle kommer dessutom att bli mer besökta av invånarna och mer aktiva parker. De blir en naturlig och hälsosam mötesplats för barn, ungdomar, föräldrar samt andra medborgare i Säffle.

Det var i måndags i samband med kommunfullmäktigesammanträdet som motionen om utegym lämnades in. Politikerna lyfter i sitt förslag fördelarna med fysisk aktivitet och berättar att flera kommuner i landet har investerat i utegym för att medborgarna i kommunen med begränsade resurser också ska ges möjlighet att träna.

– Det innebär dessutom att flera föräldrar hinner med att motionera, då det inte behövs barnpassning. Barn och ungdomar som följer med till lekparken får också motion, skriver politikerna och fortsätter.

– Parkerna i Säffle kommer dessutom att bli mer besökta av invånarna och mer aktiva parker. De blir en naturlig och hälsosam mötesplats för barn, ungdomar, föräldrar samt andra medborgare i Säffle.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.