2016-05-31 08:37

2016-05-31 08:37

Vill införa rökförbud vid Säffles lekparker

SÄFFLE: "En självklarhet"

Säfflepolitikern Sebastian Hidén (SiV) föreslår i en motion att kommunen ska införa rökförbud vid alla lekparker i Säffle.

Rökförbud på krogen och på arbetsplatsen är inget nytt. Nu frågar sig Sebastian Hidén varför det inte är förbjudet att röka även vid lekparker i Sverige. Han vill att Säffle ska vara ett föredöme i frågan och föreslår nu alltså rökförbud vid samtliga lekparker.

– Jag ser det som en självklarhet att alla lekparker i Säffle kommun ska ha rökförbud, då det är mycket ohälsosamt att röka och den passiva rökningen kan skada de ungas hälsa. En annan anledning till att rökförbud ska införas vid alla lekparker är att vi inte vill att barn och ungdomar skall inspireras till att röka genom att se rökande vuxna, så att vi i den bästa av världar kan se ett helt rökfritt Säffle, skriver Hidén i motionen.

Rökförbud på krogen och på arbetsplatsen är inget nytt. Nu frågar sig Sebastian Hidén varför det inte är förbjudet att röka även vid lekparker i Sverige. Han vill att Säffle ska vara ett föredöme i frågan och föreslår nu alltså rökförbud vid samtliga lekparker.

– Jag ser det som en självklarhet att alla lekparker i Säffle kommun ska ha rökförbud, då det är mycket ohälsosamt att röka och den passiva rökningen kan skada de ungas hälsa. En annan anledning till att rökförbud ska införas vid alla lekparker är att vi inte vill att barn och ungdomar skall inspireras till att röka genom att se rökande vuxna, så att vi i den bästa av världar kan se ett helt rökfritt Säffle, skriver Hidén i motionen.