2016-05-24 15:21

2016-05-24 15:21

Misshandlad med ölglas

SÄFFLE

En 23-årig man från Säffle har blivit dömd för misshandel efter att ha slagit en annan man i ansiktet med ett ölglas.

Händelsen inträffade på en krog i Karlstad i för snart tre år sedan. Säfflebon hamnade i gräl med några andra personer på dansgolvet och det slutade, enligt åtalet, med att han slog sitt ölglas i ansiktet på två av männen. Glaset gick inte sönder men båda männen fick smärtsamma skador av slagen.

I polisförhör har mannen nekat till anklagelserna och sade att han inte kunde påminna sig att han varit inblandat i något bråk. I rättegången medgav han däremot att han slagit till en av männen men inte använt glaset som tillhygge.

Tingsrätten dömde honom för att ha slagit den ene mannen med ett glas i ansiktet medan han friades från misshandel av den andre mannen.

Mannen dömdes också för rattfylleri och ringa narkotikabrott sedan han i november förra året kört bil då han varit påverkad av hasch. Mannen har sedan tidigare en villkorlig dom hängande över sig. Den domen ska avses även de nya brotten men ska förenas med 50 timmars samhällstjänst.

Händelsen inträffade på en krog i Karlstad i för snart tre år sedan. Säfflebon hamnade i gräl med några andra personer på dansgolvet och det slutade, enligt åtalet, med att han slog sitt ölglas i ansiktet på två av männen. Glaset gick inte sönder men båda männen fick smärtsamma skador av slagen.

I polisförhör har mannen nekat till anklagelserna och sade att han inte kunde påminna sig att han varit inblandat i något bråk. I rättegången medgav han däremot att han slagit till en av männen men inte använt glaset som tillhygge.

Tingsrätten dömde honom för att ha slagit den ene mannen med ett glas i ansiktet medan han friades från misshandel av den andre mannen.

Mannen dömdes också för rattfylleri och ringa narkotikabrott sedan han i november förra året kört bil då han varit påverkad av hasch. Mannen har sedan tidigare en villkorlig dom hängande över sig. Den domen ska avses även de nya brotten men ska förenas med 50 timmars samhällstjänst.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.