2016-05-24 12:43

2016-05-24 12:43

Hade knark i lånad jacka – frias

SÄFFLE: Man döms för narkotikabrott

En Säfflebo döms för ett fall av ringa narkotikabrott. Samtidigt frikänns han från två brott han varit misstänkt för, även de narkotikarelaterade.

En Säffleman stoppades av polisen i november förra året. Polisen skyddsvisiterade honom och hittade cannabis i jackfickan. Mannen har under rättsprocessen sagt att han lånat jackan av en kompis samma dag. Det var dåligt väder ute och han skulle åka till Stockholm, så han ska ha frågat sin kompis om han fick låna hans jacka och fick det.

Säfflemannen menar att han inte visste att det fanns knark i jackan och menar att han hade kastat bort det om han hade upptäckt drogerna. Tingsrätten har gjort bedömningen att mannens redogörelse visserligen kan ifrågasättas starkt, men att uppgifterna är svårkontrollerade. Mannen frias alltså från brottsmisstankar i det fallet. Rätten har gått isär i sin bedömning. En nämndeman menar att den nu friade mannens redogörelse är osannolik, men han frias alltså.

Rökte på

Mannen döms för ett fall av narkotikabrott. Han var på väg hem från Stockholm med en kompis. De åkte bil och kompisen ska då ha bjudit honom på en cigarett, som innehöll narkotika. Han tog två bloss och har erkänt att han rökte på.

Under bilsätet fanns mer narkotika, men det uppger mannen att han inte kände till, då det inte var hans bil.

Mannen döms för narkotikabrott eget bruk, men frias från misstankarna om att han skulle ha någonting med knarket under bilsätet att göra. Han ska betala 30 dagsböter á 50 kronor.

En Säffleman stoppades av polisen i november förra året. Polisen skyddsvisiterade honom och hittade cannabis i jackfickan. Mannen har under rättsprocessen sagt att han lånat jackan av en kompis samma dag. Det var dåligt väder ute och han skulle åka till Stockholm, så han ska ha frågat sin kompis om han fick låna hans jacka och fick det.

Säfflemannen menar att han inte visste att det fanns knark i jackan och menar att han hade kastat bort det om han hade upptäckt drogerna. Tingsrätten har gjort bedömningen att mannens redogörelse visserligen kan ifrågasättas starkt, men att uppgifterna är svårkontrollerade. Mannen frias alltså från brottsmisstankar i det fallet. Rätten har gått isär i sin bedömning. En nämndeman menar att den nu friade mannens redogörelse är osannolik, men han frias alltså.

Rökte på

Mannen döms för ett fall av narkotikabrott. Han var på väg hem från Stockholm med en kompis. De åkte bil och kompisen ska då ha bjudit honom på en cigarett, som innehöll narkotika. Han tog två bloss och har erkänt att han rökte på.

Under bilsätet fanns mer narkotika, men det uppger mannen att han inte kände till, då det inte var hans bil.

Mannen döms för narkotikabrott eget bruk, men frias från misstankarna om att han skulle ha någonting med knarket under bilsätet att göra. Han ska betala 30 dagsböter á 50 kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.