2016-05-24 11:35

2016-05-24 11:35

Försökte sälja laserpekare utan tillstånd

SÄFFLE: Döms till dagsböter

En Säffleman har dömts till dagsböter för brott mot strålskyddslagen.

Det var i september förra året som mannen blev misstänkt för brottet. Han lade då ut en annons på nätet där han skulle sälja en grön laserpekare.

Den aktuella laserpekaren tillhör en klass man måste ha tillstånd för, någonting mannen saknar.

Han har under rättsprocessen uppgett att han köpt laserpekaren från en kompis och att han inte hade en blekaste aning om att det var olagligt att ha en om man saknar tillstånd. Han hade haft den i 1-2 veckor och hade testat den i skogen och lyst med den när det var mörkt ute. Han har också berättat att han testat den mot sina egna ögon, och att det då kändes som att han blev bländad – dock inte allvarligt.

Mannen döms till 30 dagsböter á 50 kronor.

Det var i september förra året som mannen blev misstänkt för brottet. Han lade då ut en annons på nätet där han skulle sälja en grön laserpekare.

Den aktuella laserpekaren tillhör en klass man måste ha tillstånd för, någonting mannen saknar.

Han har under rättsprocessen uppgett att han köpt laserpekaren från en kompis och att han inte hade en blekaste aning om att det var olagligt att ha en om man saknar tillstånd. Han hade haft den i 1-2 veckor och hade testat den i skogen och lyst med den när det var mörkt ute. Han har också berättat att han testat den mot sina egna ögon, och att det då kändes som att han blev bländad – dock inte allvarligt.

Mannen döms till 30 dagsböter á 50 kronor.