2016-05-20 09:07

2016-05-21 07:41

Aktiv sommar utanför huset

SÄFFLE: Ungdomens hus stänger – men det gör inte ungdomsaktiviteterna

Ungdomens hus kommer att ha stängt fram till kulturnatten, men det betyder inte att det blir en sommar med stiltje för Säffleungdomarna. Tvärtom!

– Vi ska lägga fokus på att jobba med aktiviteter i stan, när Ungdomens hus har stängt för renovering, berättar Niklas Lychou och Niklas Andersson som jobbar med kultur respektive integration i huset.

Personal från Ungdomens hus är från och med den här veckan synlig i centrala Säffle på kvällarna och hoppas få sällskap av föreningsrepresentanter som hjälper till att visa fler vuxna ansikten på stan.

– Vi tycker att det här är en ypperlig möjlighet för föreningarna att vara med ute, kanske vara med oss och anordna aktiviteter, menar Niklas och Niklas.

Praktikanter

Åtta feriepraktikanter kommer också att finnas med i planeringen av sommarlovets händelser. De kommer att styra upp allt från frisbeegolf till volleybollspel som sommarlediga ungdomar kan vara med på. Aktiviteterna kommer främst ske utomhus, men det kommer också finnas en ”basstation” i SäKoms lokaler på Hamngatan, där Säffle-Tidningen hade sin tidigare entré.

Räkna med fler vuxna ”vandrare” på stan om kvällarna och en aktiv sommar för Säffles ungdomar alltså!

– Vi ska lägga fokus på att jobba med aktiviteter i stan, när Ungdomens hus har stängt för renovering, berättar Niklas Lychou och Niklas Andersson som jobbar med kultur respektive integration i huset.

Personal från Ungdomens hus är från och med den här veckan synlig i centrala Säffle på kvällarna och hoppas få sällskap av föreningsrepresentanter som hjälper till att visa fler vuxna ansikten på stan.

– Vi tycker att det här är en ypperlig möjlighet för föreningarna att vara med ute, kanske vara med oss och anordna aktiviteter, menar Niklas och Niklas.

Praktikanter

Åtta feriepraktikanter kommer också att finnas med i planeringen av sommarlovets händelser. De kommer att styra upp allt från frisbeegolf till volleybollspel som sommarlediga ungdomar kan vara med på. Aktiviteterna kommer främst ske utomhus, men det kommer också finnas en ”basstation” i SäKoms lokaler på Hamngatan, där Säffle-Tidningen hade sin tidigare entré.

Räkna med fler vuxna ”vandrare” på stan om kvällarna och en aktiv sommar för Säffles ungdomar alltså!