2016-05-19 21:56

2016-05-19 22:56

Sifhälla segrare i derbyt

SÄFFLE: Tillknäppt första derby

Det blev ingen sprakande tillställning när årets första derby mellan Säffle FF U och SK Sifhälla avgjordes under kvällen. SK Sifhällas första halvlek var det som till slut avgjorde matchen.

Det var SK Sifhälla som tog kommandot i matchens inledning med hög press på FF:s försvar. Laget skapar några halvchanser redan i inledningen, medan Säffle har svårigheter att skapa något i offensiv riktning.

Cirka 20 minuter in i matchen kommer matchens första, och enda, mål. Sebastian Lundqvist i SKS hittar fram till David Andersson med en fin passning, och den sistnämnda kan enkelt lägga bollen i nät. Strax efter målet får Säffle FF ett läge, men skottet går över. SK Sifhällas aggressiva inledning mattas sedan påtagligt efter ledningsmålet, och spelet jämnar ut sig en aning. Det är fortfarande Sifhälla som styr spelet, men FF kommer in i matchen och får mer kontroll över händelserna.

Avslaget i andra

Den andra halvleken inleds på samma sätt som den första slutade, med kontrollerat spel från båda lagen. I den 53:e minuten får Säffle FF:s Sebastian Biscevic sitt andra gula kort i en något märklig situation och får syna det röda kortet. Trots utvisningen behåller matchen samma karaktär. Sifhälla är spelförande, men Säffle FF har fortfarande relativt bra kontroll defensivt. Det mesta som skapas är några halvchanser för Sifhälla, men skärpan i avsluten saknas eller så kan FF:s målvakt Thomas Söfting rädda förtjänstfullt.

Det hettar egentligen inte till förrän matchminut 81, då SK Sifhälla får bollen i nät. Domaren blåser dock frispark i Säffle FF:s favör – något de jublande Sifhällaspelarna inte märker. I stället startar FF en kontring som så när håller på att resultera, men en försvarare i Sifhälla lyckas bryta anfallet. De sista minuterna rullar sedan iväg utan några större händelser, och matchen slutar 1-0 till SK Sifhälla.

Det var SK Sifhälla som tog kommandot i matchens inledning med hög press på FF:s försvar. Laget skapar några halvchanser redan i inledningen, medan Säffle har svårigheter att skapa något i offensiv riktning.

Cirka 20 minuter in i matchen kommer matchens första, och enda, mål. Sebastian Lundqvist i SKS hittar fram till David Andersson med en fin passning, och den sistnämnda kan enkelt lägga bollen i nät. Strax efter målet får Säffle FF ett läge, men skottet går över. SK Sifhällas aggressiva inledning mattas sedan påtagligt efter ledningsmålet, och spelet jämnar ut sig en aning. Det är fortfarande Sifhälla som styr spelet, men FF kommer in i matchen och får mer kontroll över händelserna.

Avslaget i andra

Den andra halvleken inleds på samma sätt som den första slutade, med kontrollerat spel från båda lagen. I den 53:e minuten får Säffle FF:s Sebastian Biscevic sitt andra gula kort i en något märklig situation och får syna det röda kortet. Trots utvisningen behåller matchen samma karaktär. Sifhälla är spelförande, men Säffle FF har fortfarande relativt bra kontroll defensivt. Det mesta som skapas är några halvchanser för Sifhälla, men skärpan i avsluten saknas eller så kan FF:s målvakt Thomas Söfting rädda förtjänstfullt.

Det hettar egentligen inte till förrän matchminut 81, då SK Sifhälla får bollen i nät. Domaren blåser dock frispark i Säffle FF:s favör – något de jublande Sifhällaspelarna inte märker. I stället startar FF en kontring som så när håller på att resultera, men en försvarare i Sifhälla lyckas bryta anfallet. De sista minuterna rullar sedan iväg utan några större händelser, och matchen slutar 1-0 till SK Sifhälla.

  • Robin Widing

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.