2016-05-12 11:12

2016-05-12 11:12

Henrik Saxin laddad inför Strongman

SÄFFLE: Dags för styrkeprov vid Medis

I helgen blir det muskelfest vid Medborgarhuset när Henrik Saxin anordnar kvaltävling till Sveriges starkaste man under 105 kilo vid Medborgarhuset. På lördag smäller det!

Henrik har bråda dagar. Dels är han arrangör, men han är också en av de tävlande i kvalet. Som om inte det vore nog är han inte bästa vän med vågen just nu...

– Jag har några kilo kvar till 105..., erkänner han. Men det ska inte vara några problem.

Han har – som ni säkert förstår – en noga uttänkt plan för expressbantningen. Inför lördagen ska han vägas och är vikten korrekt kommer Säffleborna att få se honom och andra starka män göra upp om finalplatser. De tävlar i flera riktigt publikvänliga grenar. Bland annat ska en lastbil dras för hand, tunga klot på runt 150 kilo ska lyftas och marklyft på brutala 320 kilo (!) ska klaras av.

– Mitt mål är att bli topp tre i ett par moment, och gärna bli topp fem totalt, berättar Henrik.

Tre kommer gå vidare till SM-finalen.

– Vi börjar på förmiddagen och räknar med att vara klara på eftermiddagen, säger Henrik.

Det är stort intresse för strongman, och Henrik hoppas att publiken ska strömma till även i år. Speaker och DJ kommer att se till att det är riktigt go stämning bakom Medis när de tävlande tar i. Bland deltagarna finns starka killar från hela Sverige. Många har varit i Säffle tidigare år, och ser fram emot att komma tillbaka.

– Det skulle aldrig gå att göra det här utan alla som på olika sätt hjälper till och stöttar, avslutar Henrik.

Henrik har bråda dagar. Dels är han arrangör, men han är också en av de tävlande i kvalet. Som om inte det vore nog är han inte bästa vän med vågen just nu...

– Jag har några kilo kvar till 105..., erkänner han. Men det ska inte vara några problem.

Han har – som ni säkert förstår – en noga uttänkt plan för expressbantningen. Inför lördagen ska han vägas och är vikten korrekt kommer Säffleborna att få se honom och andra starka män göra upp om finalplatser. De tävlar i flera riktigt publikvänliga grenar. Bland annat ska en lastbil dras för hand, tunga klot på runt 150 kilo ska lyftas och marklyft på brutala 320 kilo (!) ska klaras av.

– Mitt mål är att bli topp tre i ett par moment, och gärna bli topp fem totalt, berättar Henrik.

Tre kommer gå vidare till SM-finalen.

– Vi börjar på förmiddagen och räknar med att vara klara på eftermiddagen, säger Henrik.

Det är stort intresse för strongman, och Henrik hoppas att publiken ska strömma till även i år. Speaker och DJ kommer att se till att det är riktigt go stämning bakom Medis när de tävlande tar i. Bland deltagarna finns starka killar från hela Sverige. Många har varit i Säffle tidigare år, och ser fram emot att komma tillbaka.

– Det skulle aldrig gå att göra det här utan alla som på olika sätt hjälper till och stöttar, avslutar Henrik.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.