2016-05-11 17:19

2016-05-11 17:20

Mässa som bara växer

SÄFFLE: Aktiva Säffle i Medborgarhuset för tredje året

På lördag arrangeras mässan Aktiva Säffle för tredje året i rad i Medborgarhuset.
– Glädjande nog fortsätter mässan att skapa intresse och det gör att den fortsätter växa.

Det säger Anders Anstrin, som är utvecklingsstrateg på Säffle kommuns näringslivsenhet och ansvarig för mässan Aktiva Säffle som är en mässa med inriktning på Säffles rika föreningsliv.

En plattform

Ett syfte med mässan är att nyinflyttade Säfflebor ska få en bild av det utbud som föreningar erbjuder. Ett annat syfte är att ge föreningarna en plattform där man kan presentera sin verksamhet och locka nya medlemmar.

– Det skapar en win-win-situation och gör mässan intressant för både medverkande och besökare. Det blir en spännande plats där man kan mötas och utvecklas, menar Anders.

Det är tredje året som mässan arrangeras och årets upplaga blir den klart största hittills. Mässan har på kort tid blivit en institution och ett viktigt forum för föreningslivet.

– Det är drygt ett 60-tal utställare som medverkar och det gör att vi måste ta hela Medis i anspråk. Det är en logistisk utmaning men ett angenämt problem att lösa, säger Anders.

Många medverkande

Mängder av föreningar medverkar, allt från idrottsföreningar och kulturföreningar till bygdegårdsföreningar och byalag Promotorerna, kyrkor, mäklare, Hemvärnet, studieförbund med mera medverkar också.

– En rolig grej är att ett 15-tal föreningar i Långserud, Lönnskog och Svanskog gått ihop och gjort en gemensam utställning. En annan rolig grej är inslaget ”Världens gofika” där besökarna bjuds på fika från Syrien, Afghanistan, Eritrea och Somalia, säger Anders.

Integration

Integration är ett viktigt syfte med mässan. Nyinflyttade från andra länder ska få en inblick i vad Säffle har att erbjuda. Därför har arrangörerna engagerat olika språkvärdar som ska lotsa besökarna på mässan och hjälpa till att nätverka.

Det säger Anders Anstrin, som är utvecklingsstrateg på Säffle kommuns näringslivsenhet och ansvarig för mässan Aktiva Säffle som är en mässa med inriktning på Säffles rika föreningsliv.

En plattform

Ett syfte med mässan är att nyinflyttade Säfflebor ska få en bild av det utbud som föreningar erbjuder. Ett annat syfte är att ge föreningarna en plattform där man kan presentera sin verksamhet och locka nya medlemmar.

– Det skapar en win-win-situation och gör mässan intressant för både medverkande och besökare. Det blir en spännande plats där man kan mötas och utvecklas, menar Anders.

Det är tredje året som mässan arrangeras och årets upplaga blir den klart största hittills. Mässan har på kort tid blivit en institution och ett viktigt forum för föreningslivet.

– Det är drygt ett 60-tal utställare som medverkar och det gör att vi måste ta hela Medis i anspråk. Det är en logistisk utmaning men ett angenämt problem att lösa, säger Anders.

Många medverkande

Mängder av föreningar medverkar, allt från idrottsföreningar och kulturföreningar till bygdegårdsföreningar och byalag Promotorerna, kyrkor, mäklare, Hemvärnet, studieförbund med mera medverkar också.

– En rolig grej är att ett 15-tal föreningar i Långserud, Lönnskog och Svanskog gått ihop och gjort en gemensam utställning. En annan rolig grej är inslaget ”Världens gofika” där besökarna bjuds på fika från Syrien, Afghanistan, Eritrea och Somalia, säger Anders.

Integration

Integration är ett viktigt syfte med mässan. Nyinflyttade från andra länder ska få en inblick i vad Säffle har att erbjuda. Därför har arrangörerna engagerat olika språkvärdar som ska lotsa besökarna på mässan och hjälpa till att nätverka.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.