2016-05-11 12:01

2016-05-11 12:01

Finns Sveriges bästa gata i Säffle kommun?

SÄFFLE: Nu ska det avgöras!

Postkodlotteriet vill med hjälp av svenska folket utse landets bästa gata. Två av de mest omtyckta gatorna i Värmland just nu finns i Säffle kommun.

Mellan den 3 maj och 7 juni kan man rösta fram sin gata till att bli Sveriges bästa. Den gatan som vinner kommer att bli plats för en rejäl gatufest den 16 juni i år.

Dessutom ska en vinnare utses i varje län. Tio finalister ska utses av en jury och nästa steg är att svenska folket får rösta på dem – gatan med flest röster vinner. Juryn kikar på kriterier som stark gemenskap, att grannarna har roligt tillsammans och har god grannsämja.

Vi tog en titt på vilka gator som är mest populära i Värmland. Tjärbergsvägen i Edsvalla var i ledningen i går, men Byälvsgatan i Nysäter och Häljebol Solliden låg i går eftermiddag på en andra- respektive tredjeplats.

Mellan den 3 maj och 7 juni kan man rösta fram sin gata till att bli Sveriges bästa. Den gatan som vinner kommer att bli plats för en rejäl gatufest den 16 juni i år.

Dessutom ska en vinnare utses i varje län. Tio finalister ska utses av en jury och nästa steg är att svenska folket får rösta på dem – gatan med flest röster vinner. Juryn kikar på kriterier som stark gemenskap, att grannarna har roligt tillsammans och har god grannsämja.

Vi tog en titt på vilka gator som är mest populära i Värmland. Tjärbergsvägen i Edsvalla var i ledningen i går, men Byälvsgatan i Nysäter och Häljebol Solliden låg i går eftermiddag på en andra- respektive tredjeplats.