2016-05-03 16:49

2016-05-04 10:43

Årets företagare utsågs i Säffle

SÄFFLE: Säffleföretagare prisades

I samband med företagarträffen Business Talk utsågs i dag Årets Företagare samt Säffles Guld-ess.

Priset Årets Företagare går till Joakim Anderberg och Håkan Lundberg på Nordisk Service Installation.

De får priset för att de ”skickligt tagit tillvara på möjligheterna i en modern bransch, skapat tillväxt med god lönsamhet och vidareutvecklat nya tjänster med stor potential. De är genom sitt företagande framgångsrika representanter för framtidens landsbygdsföretagare”, enligt motiveringen.

Utmärkelsen Säffles Guld-ess tilldelades Yngve Gustafsson, vd för Wermlands Mejeri i Värmlands Nysäter. Motiveringen vid prisutdelningen löd:

”Säffles Guld-ess tilldelas Wermlands Mejeri i Nysäter för ett driftigt entreprenörskap som sätter närproducerade varor i fokus och bidrar till en rik och levande landsbygd. Wermlands Mejeri har gjort intryck långt utanför Säffles gränser med sin modiga satsning har man visat att det går att göra skillnad och hitta vägar framåt trots tuffa omständigheter. Med sitt framgångsrika koncept har Wermlands Mejeri spridit en positiv bild av Säffle kommun och inspirerat människor att tänka mer lokalt i sin konsumtion.”

Priset Årets Företagare delas ut av Företagarna i Säffle och Säffles Guld-ess delas ut av näringlivsenheten på Säffle kommun.

Priset Årets Företagare går till Joakim Anderberg och Håkan Lundberg på Nordisk Service Installation.

De får priset för att de ”skickligt tagit tillvara på möjligheterna i en modern bransch, skapat tillväxt med god lönsamhet och vidareutvecklat nya tjänster med stor potential. De är genom sitt företagande framgångsrika representanter för framtidens landsbygdsföretagare”, enligt motiveringen.

Utmärkelsen Säffles Guld-ess tilldelades Yngve Gustafsson, vd för Wermlands Mejeri i Värmlands Nysäter. Motiveringen vid prisutdelningen löd:

”Säffles Guld-ess tilldelas Wermlands Mejeri i Nysäter för ett driftigt entreprenörskap som sätter närproducerade varor i fokus och bidrar till en rik och levande landsbygd. Wermlands Mejeri har gjort intryck långt utanför Säffles gränser med sin modiga satsning har man visat att det går att göra skillnad och hitta vägar framåt trots tuffa omständigheter. Med sitt framgångsrika koncept har Wermlands Mejeri spridit en positiv bild av Säffle kommun och inspirerat människor att tänka mer lokalt i sin konsumtion.”

Priset Årets Företagare delas ut av Företagarna i Säffle och Säffles Guld-ess delas ut av näringlivsenheten på Säffle kommun.