2016-04-27 09:04

2016-04-27 09:04

Digitalisering i fokus på företagarträff

SÄFFLE: Business Talk anordnas i Forskningen

– Det händer så mycket kring digitalisering just nu och vi vill göra kompetensen lättillgänglig.
Det säger Pia Proper, näringslivsenheten i Säffle kommun inför nästa veckas Business Talk.

Tisdagens träff för blivande och befintliga företagare i Säffle har just digitalisering som ämne.

– Business Talk-träffarna är vårt sätt att möta lokala företag, men också ge möjligheter för dem att träffa varandra. Vi har olika teman på tillfällena med aktuella ämnen och den här gången är det fokus på digitalisering, berättar Proper.

Flera kortare föreläsningar kommer att ges i ämnet, det blir mingel och så kommer Årets Företagare i Säffle att offentliggöras. Även ett Guld-Ess ska delas ut under eftermiddagens evenemang i Forskningens Futurum-lokal.

”En resurs”

En av de inbjudna talarna är Magnus Bården från Compare.

– Jag tänker informera om att Compare är 100 IT- och telekomföretag i samverkan, företag som med sin spetskompetens är en resurs för tillväxt i alla värmländska bolag och organisationer. Vi gör det lättare för företag att utveckla sin verksamhet samt sina affärer med stöd av digital teknik. Jag tänker också ge några goda exempel på hur samverkan mellan företag kan skapa skillnad, berättar han.

Att temat är just digitalisering är givetvis ingen slump.

– Du behöver tänka på digitalisering i dag oavsett vilken bransch du befinner dig i, menar Pia Proper. Vi kommer att jobba mycket med det här framöver, och den här träffen är startskottet.

Tisdagens träff för blivande och befintliga företagare i Säffle har just digitalisering som ämne.

– Business Talk-träffarna är vårt sätt att möta lokala företag, men också ge möjligheter för dem att träffa varandra. Vi har olika teman på tillfällena med aktuella ämnen och den här gången är det fokus på digitalisering, berättar Proper.

Flera kortare föreläsningar kommer att ges i ämnet, det blir mingel och så kommer Årets Företagare i Säffle att offentliggöras. Även ett Guld-Ess ska delas ut under eftermiddagens evenemang i Forskningens Futurum-lokal.

”En resurs”

En av de inbjudna talarna är Magnus Bården från Compare.

– Jag tänker informera om att Compare är 100 IT- och telekomföretag i samverkan, företag som med sin spetskompetens är en resurs för tillväxt i alla värmländska bolag och organisationer. Vi gör det lättare för företag att utveckla sin verksamhet samt sina affärer med stöd av digital teknik. Jag tänker också ge några goda exempel på hur samverkan mellan företag kan skapa skillnad, berättar han.

Att temat är just digitalisering är givetvis ingen slump.

– Du behöver tänka på digitalisering i dag oavsett vilken bransch du befinner dig i, menar Pia Proper. Vi kommer att jobba mycket med det här framöver, och den här träffen är startskottet.