2016-04-26 08:55

2016-04-26 08:55

Succé för humorsatsning – Pitcher på tur

STAND UP: Krokstad vill få Säffleborna att skratta

Erik Axelson skrattar mest hela tiden. Han startar nya stand up-klubbar i länet och nu har humorfesten kommit till Säffle för att stanna. Onsdagens happening är ett utmärkt exempel på att Säffleborna gillar att ha roligt.

Al Pitcher är het. Den hyllade komikern från Nya Zeeland kommer till Krokstad på onsdag och det har varit ett sådant tryck på biljettförsäljningen att föreställningen fått flyttas in i vagnslidret för att alla ska få plats.

– Det tog slut med en gång, konstaterar Erik Axelson som just nu syns allt som oftast på Krokstad herrgård.

Bred bakgrund

Erik har en bred bakgrund inom just humor. Han är agent för komiker, producent och gör framträdanden som komiker även själv.

Han har jobbat med att starta upp Bungy Comedy i Grums och Karlstad och sedan en tid tillbaka är han med och jobbar fram humoronsdagarna på Krokstad, som anordnas den sista onsdagen varje månad.

– Håkan (Mattsson, som driver herrgården, red anm) och jag sprang på varandra i Grums och han ville få i gång en humorsatsning här, berättar Erik.

Färskt material

Och nu är man alltså på god väg.

Flera spännande projekt tar också form inför framtiden.

– Vi planerar att ha en festival här i oktober, en liten och intim humorfestival dit den svenska humoreliten kommer. Vi jobbar också med en grej som vi hoppas ska locka hit komiker i sommar. Vi vill få hit dem för att skriva nytt material, som sedan testas på Säfflepubliken. De får bara använda sitt färska material, som alltså Säffle får vara först med att ta del av och tycka till om. Många komiker har redan uttryckt sitt intresse att vara med, berättar Erik.

Varför humor här?

– När jag har varit ute på stan i Säffle och pratat med folk så ser många Krokstad som ett ställe dit man åker med slips på sig. Man kommer hit när man blir bjuden på julbord av chefen eller när någon gifter sig. Men det här är ju Säfflebornas ställe. Sedan ser jag Duse som ett stort festivalområde. Tittar man på området här finns det möjlighet att välja flera olika typer av boenden, allt från tält till herrgård. Det kan locka hit en bred publik, menar Erik.

Just nu genomgår Krokstad herrgård en förändring kring sin grafiska profil, bland annat. Erik berättar att det är ”varumärket Håkan Mattsson” som ska stå i fokus i Krokstad 2.0.

– Vi ska lyfta och marknadsföra det som finns i huset. Det är unikt, säger han.

Man har stora planer för framtiden. Det nosas till exempel på att starta upp en ölfestival.

– I Östersund har de en ölfestival med lokala bryggerier. I Värmland finns ju en rad bryggerier som gör lokal öl och det vore väldigt roligt att anordna en lokal variant här. Vi får se när i tiden vi landar, avslutar Erik.

Al Pitcher är het. Den hyllade komikern från Nya Zeeland kommer till Krokstad på onsdag och det har varit ett sådant tryck på biljettförsäljningen att föreställningen fått flyttas in i vagnslidret för att alla ska få plats.

– Det tog slut med en gång, konstaterar Erik Axelson som just nu syns allt som oftast på Krokstad herrgård.

Bred bakgrund

Erik har en bred bakgrund inom just humor. Han är agent för komiker, producent och gör framträdanden som komiker även själv.

Han har jobbat med att starta upp Bungy Comedy i Grums och Karlstad och sedan en tid tillbaka är han med och jobbar fram humoronsdagarna på Krokstad, som anordnas den sista onsdagen varje månad.

– Håkan (Mattsson, som driver herrgården, red anm) och jag sprang på varandra i Grums och han ville få i gång en humorsatsning här, berättar Erik.

Färskt material

Och nu är man alltså på god väg.

Flera spännande projekt tar också form inför framtiden.

– Vi planerar att ha en festival här i oktober, en liten och intim humorfestival dit den svenska humoreliten kommer. Vi jobbar också med en grej som vi hoppas ska locka hit komiker i sommar. Vi vill få hit dem för att skriva nytt material, som sedan testas på Säfflepubliken. De får bara använda sitt färska material, som alltså Säffle får vara först med att ta del av och tycka till om. Många komiker har redan uttryckt sitt intresse att vara med, berättar Erik.

Varför humor här?

– När jag har varit ute på stan i Säffle och pratat med folk så ser många Krokstad som ett ställe dit man åker med slips på sig. Man kommer hit när man blir bjuden på julbord av chefen eller när någon gifter sig. Men det här är ju Säfflebornas ställe. Sedan ser jag Duse som ett stort festivalområde. Tittar man på området här finns det möjlighet att välja flera olika typer av boenden, allt från tält till herrgård. Det kan locka hit en bred publik, menar Erik.

Just nu genomgår Krokstad herrgård en förändring kring sin grafiska profil, bland annat. Erik berättar att det är ”varumärket Håkan Mattsson” som ska stå i fokus i Krokstad 2.0.

– Vi ska lyfta och marknadsföra det som finns i huset. Det är unikt, säger han.

Man har stora planer för framtiden. Det nosas till exempel på att starta upp en ölfestival.

– I Östersund har de en ölfestival med lokala bryggerier. I Värmland finns ju en rad bryggerier som gör lokal öl och det vore väldigt roligt att anordna en lokal variant här. Vi får se när i tiden vi landar, avslutar Erik.