2016-04-25 15:20

2016-04-25 15:20

Hundratals besök till Mittpunkt i Säffle

SÄFFLE: Invigning av Mittpunkt i Säffle

Verksamheten har varit i gång i snart två månader och i helgen så var det högtidlig invigning.
Mittpunkt i Säffle har snabbt blivit en viktig funktion för nya Säfflebor med hundratals besökare.

Mittpunkt i Säffle är ett samarbetsprojekt med en lång rad olika parter. Målsättningen med verksamheten är att den ska vara en mötesplats där invandrare, nya Säfflebor, ska kunna få svar på en lång rad frågor om det nya samhälle de befinner sig i.

Invigning

Det var invigning av verksamheten på lördag men samhällsvägledarna Atika Hazer och Alem Fisshatzion har redan varit i gång sedan snart två månader. Och intresset för och behovet av Mittpunkt i Säffle har varit stort.

– Det har varit jättemycket folk här den första tiden och varje person har ofta flera frågor, säger Alem.

Kontakter med olika myndigheter som Migrationsverket och Skatteverket hör till vanligheterna. Hjälp i kontakter med olika delar av Säffle kommun och hantering av räkningar och blanketter är något av allt det andra som diskuteras på Mittpunkt i Säffle.

Det är en lång rad olika frågeställningar som vägledarna har behövt hantera.

– Det är ett väldigt varierat och roligt arbete. Vi känner också att vi har lyckats hjälpa alla som har kommit till oss, säger Atika.

Den första tiden har ”kontoret” legat i ett litet rum på Säffle bibliotek. Med tanke på det stundtals hårda trycket på verksamheten så blir det stundtals för lite utrymme och en flytt till nya lokaler planeras.

– Biblioteket är ju såklart en bra plats som sådan men det är lite för trångt. Tanken är att vi ska flytta Mittpunkt i Säffle till Migrationsverkets lokaler som ligger i byggnaden här intill, säger Kerstin Belander, chef för individ- och familjeomsorgen i Säffle.

Mittpunkt i Säffle är ett samarbetsprojekt med en lång rad olika parter. Målsättningen med verksamheten är att den ska vara en mötesplats där invandrare, nya Säfflebor, ska kunna få svar på en lång rad frågor om det nya samhälle de befinner sig i.

Invigning

Det var invigning av verksamheten på lördag men samhällsvägledarna Atika Hazer och Alem Fisshatzion har redan varit i gång sedan snart två månader. Och intresset för och behovet av Mittpunkt i Säffle har varit stort.

– Det har varit jättemycket folk här den första tiden och varje person har ofta flera frågor, säger Alem.

Kontakter med olika myndigheter som Migrationsverket och Skatteverket hör till vanligheterna. Hjälp i kontakter med olika delar av Säffle kommun och hantering av räkningar och blanketter är något av allt det andra som diskuteras på Mittpunkt i Säffle.

Det är en lång rad olika frågeställningar som vägledarna har behövt hantera.

– Det är ett väldigt varierat och roligt arbete. Vi känner också att vi har lyckats hjälpa alla som har kommit till oss, säger Atika.

Den första tiden har ”kontoret” legat i ett litet rum på Säffle bibliotek. Med tanke på det stundtals hårda trycket på verksamheten så blir det stundtals för lite utrymme och en flytt till nya lokaler planeras.

– Biblioteket är ju såklart en bra plats som sådan men det är lite för trångt. Tanken är att vi ska flytta Mittpunkt i Säffle till Migrationsverkets lokaler som ligger i byggnaden här intill, säger Kerstin Belander, chef för individ- och familjeomsorgen i Säffle.

Mittpunkt i Säffle

Ligger under socialförvaltningen och socialchefen Karin Krönenstedt är högsta chef.

Säfflebostäder, Säffle lärcenter, teknik- och fritidsförvaltningen, kulturförvaltningen, arbetsmarknadsenheten och barn- och utbildningsförvaltningen finns också med i projektet.