2016-04-23 06:00

2016-04-23 06:00

Efter rekordår – Dilans pizzeria utökar

SÄFFLE: Ljusa tider för Säfflepizzeria

Det blåser medvind för Dilans pizzeria som efter sitt bästa år någonsin ska utöka verksamheten.
– Äntligen blir vi belönade för hårt arbete, säger Habib Ben Hadj, ägare Dilans.

2015 blev ett guldår för Dilans pizzeria då både restaurangerna i Säffle och Åmål sålde pizzor som aldrig förr. Nu ska Habib Ben Hadj, som sedan 15 år tillbaka är ägare av Dilans pizzeria, öppna en tredje pizzarestaurang.

– Vi håller på att förbereda för öppning av en restaurang i Grums. Vi har märkt att många av våra kunder som kommer hit kommer från Grums. Därför vill vi även finnas där.

Värmländskt

Nya bagare har anställts och i dag har Habib Ben Hadj totalt tio pizzabagare anställda inom sin verksamhet.

– Men det är svårt att hitta pizzabagare i småstäder, det finns inte så jättemånga med den kunskapen.

Om framtiden innebär lika många pizzor som det gångna året gjorde, så planerar Habib att utveckla sin verksamhet med ännu fler restauranger.

– Vi har faktiskt redan börjat kollat på lokaler i Karlstad, på Våxnäs. Jag gillar Våxnäs, det känns bra att börja där för att sedan kanske öppna ännu fler restauranger i Karlstad. Dilans ska kännas värmländskt.

Men det är inte bara på andra orter som man satsar på att utveckla Dilans. I Säffle har Habib investerat i ett nytt kök med nya kylar, ny spis och ny inredning för att göra arbetsmiljön så trevlig som möjligt.

– Det har betytt jättemycket för Dilans, ler den stolta pizzeriaägaren Habib Ben Hadj.

2015 blev ett guldår för Dilans pizzeria då både restaurangerna i Säffle och Åmål sålde pizzor som aldrig förr. Nu ska Habib Ben Hadj, som sedan 15 år tillbaka är ägare av Dilans pizzeria, öppna en tredje pizzarestaurang.

– Vi håller på att förbereda för öppning av en restaurang i Grums. Vi har märkt att många av våra kunder som kommer hit kommer från Grums. Därför vill vi även finnas där.

Värmländskt

Nya bagare har anställts och i dag har Habib Ben Hadj totalt tio pizzabagare anställda inom sin verksamhet.

– Men det är svårt att hitta pizzabagare i småstäder, det finns inte så jättemånga med den kunskapen.

Om framtiden innebär lika många pizzor som det gångna året gjorde, så planerar Habib att utveckla sin verksamhet med ännu fler restauranger.

– Vi har faktiskt redan börjat kollat på lokaler i Karlstad, på Våxnäs. Jag gillar Våxnäs, det känns bra att börja där för att sedan kanske öppna ännu fler restauranger i Karlstad. Dilans ska kännas värmländskt.

Men det är inte bara på andra orter som man satsar på att utveckla Dilans. I Säffle har Habib investerat i ett nytt kök med nya kylar, ny spis och ny inredning för att göra arbetsmiljön så trevlig som möjligt.

– Det har betytt jättemycket för Dilans, ler den stolta pizzeriaägaren Habib Ben Hadj.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.